25.6 C
Craiova
luni, 15 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentReținuți pentru trafic de persoane și proxenetism

Reținuți pentru trafic de persoane și proxenetism

-

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în trafic de persoane,  trafic de minori și proxenetism. Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat opt percheziții domiciliare, în Galați și Brăila, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada august 2013 – februarie 2021, patru bărbați ar fi exploatat mai multe tinere minore şi majore, prin obligarea acestora la practicarea prostituției, pe teritoriul Spaniei, Olandei, Germaniei, Belgiei și Irlandei.

Cei în cauză ar fi recrutat victimele prin metoda „Loverboy”, iar, prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obținute de acestea (aproximativ 350.000 de euro).

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, telefoane, bijuterii și ceasuri de lux, precum și 2.500 de euro.

Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Repartitoare de costuri pe banii statului. Banii vin pe...

În acest an, persoanele cu venituri mici vor primi...

ȘTIRI GdS