12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrins de poliţişti după ce a furat din biserică

Prins de poliţişti după ce a furat din biserică

Poliţiştii doljeni au dispus, luni, reţinerea unui tânăr de 23 de ani, acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Tânărul a fost depistat de poliţişti având asupra sa bunuri pe care tocmai ce le furase dintr-o biserică din Piscu Nou.

Potrivit oamenilor legii, tânărul de 23 de ani a fost observat cărând două genţi, pe o stradă din satul Piscu Vechi, comuna Seaca de Câmp.

„Polițiști din cadrul Postului de Poliţie Seaca de Câmp, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au surprins în flagrant un tânăr de 23 de ani, din comuna Poiana Mare, care se deplasa pe strada Ioan Drăgulescu din satul Piscu Nou având asupra sa două genți. Polițiștii au efectuat controlul bagajelor unde au constatat că se găseau mai multe bucăţi provenite de la un candelabru bisericesc și de la o căldare.

Cel în cauză a fost condus la sediul poliției pentru cercetări, stabilindu-se faptul că ar fi pătruns în incinta unei biserici din Piscu Nou, de unde ar fi sustras un candelabru din bronz şi o căldare din cupru, cauzând un prejudiciu un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Acuzat de comiterea mai multor furturi  

Ulterior, polițiștii au stabilit că, între 5 şi 28 ianuarie, tânărul de 23 de ani a comis alte trei furturi. Prejudiciul total este de aproximativ 3.800 de lei. Mai exact, suspectul a furat bunuri din două gospodării din Poiana Mare și dintr-un imobil din Ciupercenii Noi. Poliţiştii doljeni au mai explicat că prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și a fost restituit persoanelor vătămate.

În cursul zilei de luni, doljeanul a fost reţinut de oamenii legii.

„În baza probatoriului administrat de polițiști, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore. A fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Tânărul va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au mai explicat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS