16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUniversitatea Yale, zguduită de uciderea unuia dintre studenții săi în apropierea campusului

Universitatea Yale, zguduită de uciderea unuia dintre studenții săi în apropierea campusului

Un student al Universității Yale, descris de oficialii instituției de învățământ superior drept o persoană care „a vrut să facă lumea un loc mai bun”, a fost împușcat mortal în apropierea campusului universitar din New Haven, Conneticut, relatează ABC News.

Otoniel Reyes, șeful poliției din New Haven, a anunțat ulterior că studentul ucis a fost identificat drept Kevin Jiang, în vârstă de 26 de ani. Acesta și a cerut ajutorul publicului pentru capturarea ucigașului său.

Jiang era un fost membru al Gărzii Naționale

Jiang era un fost membru al Gărzii Naționale și student în anul doi la Facultatea de Ecologie a universității Ivy League.

„Comunitatea Yale este în doliu. Aceasta este o pierdere a unui tânăr extraordinar. El era dedicat aplicării talentelor sale pentru a face lumea un loc mai bun”, a declarat președintele Yale, Peter Salovey, în timpul unei conferințe de presă susținute luni.

Jiang a fost împușcat de mai multe ori

Șeful poliției din New Haven a relatat că dispeceratul său a primit sâmbătă numeroase apeluri la 911 în jurul orei 20.30 și că ofițerii s-au deplasat într-un cartier aflat la câteva străzi distanță de universitate unde l-au găsit pe Jiang împușcat de mai multe ori.

Reyes a afirmat, de asemenea, că studentul a fost declarat mort în momentul în care ofițerii l-au găsit.

„Avem informații care sugerează că incidentul nu ar fi fost unul întâmplător și că el ar fi fost de fapt vizat”, a mai spus acesta.

Poliția anchetează și pista uciderii studentului în urma unei dispute în trafic

Ofițerul a anunțat că poliția anchetează și pista uciderii studentului în urma unei dispute în trafic, afirmând că Jiang se afla la volan în preajma uciderii sale și că zona în care a fost împușcat îi era cunoscută. Însă Reyes a refuzat să spună dacă Jiang se afla în mașină când a fost ucis.

„Credem că era acolo cu un scop. Însă nu putem să îl dezvăluim în acest moment”, a mai afirmat acesta, adăugând că FBI-ul, Departamentul de Poliție al Universității Yale și Departamentul de Combatere a Drogurilor asistă investigația.

„Explorăm fiecare posibilitate, inclusiv dacă a existat un accident care a precipitat acest accident sau dacă a fost sau nu vorba de o dispută în trafic”, a precizat șeful poliției.

Jiang făcea voluntariat gătind și servind mâncare la un cămin pentru persoane fără adăpost

Președintele Yale a afirmat că pe lângă studiile sale, Jiang făcea voluntariat gătind și servind mâncare la un cămin pentru persoane fără adăpost.

„Kevin a dăruit atât de multe acestei comunități… Ni-l amintim cu drag. Ne pare rău pentru familia sa, pentru logodnica sa și le transmitem condoleanțele noastre”, a declarat Salovey.

Uciderea lui Jiang a marcat al șaptelea omor de anul acesta din New Haven

Uciderea lui Jiang a marcat al șaptelea omor de anul acesta din New Haven, orașul de 130.000 de locuitori care găzduiește Universitatea Yale.

Anul trecut poliția a identificat 20 de crime în acest oraș, aproape dublu față de numărul din anul anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS