1.7 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateUn hacker a încercat să otrăvească apa potabilă într-un oraș american

Un hacker a încercat să otrăvească apa potabilă într-un oraș american

Un hacker a intrat în sistemul informatic al furnizorului de apă dintr-un orășel din Florida, încercând să otrăvească apa potabilă. Angajații companiei au observat la timp intruziunea și au oprit o posibilă catastrofă, scrie digi24

Un operator de la uzina de tratare a apei potabile din orașul Oldsmar, Florida, a detectat cum o persoană s-a infiltrat de la distanţă în sistemul informatic de control și a mărit de peste 100 de ori concentrația de hidroxid de sodiu (leșie), de la 100 de părți pe milion la peste 11.000 de părți pe milion, potrivit Mediafax.

Totul a durat mai puţin de 5 minute, iar operatorul furnizorului de apă a observat modificarea și a scăzut concentrația de hidroxid de sodiu la nivelul normal. 

Pentru ca o atfel de setare să aibă efect, durează între 24 şi 36 de ore, așa că niciun localnic care a băut apă din sistemul public de alimentare nu a fost în pericol, au spus autoritățile locale.

Momentan, nu este cunoscută identitatea hackerului și nici locul de unde a atacat (din SUA sau din afara Americii), însă FBI şi Serviciile Secrete au pornit o investigaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS