2.5 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentÎși bate copilul de 7 ani cu o cruzime de neimaginat

Își bate copilul de 7 ani cu o cruzime de neimaginat

-

În comuna suceveană Frumosu, un copil de numai 7 ani a fost rupt în bătaie de tatăl său, chiar sub ochii mamei și a celorlați frați, în timp ce unul dintre minori filma.

Pe imagini se vede cum tatăl îl trântește pe băiat de pământ, și apoi îl lovește cu toată puterea de mai multe ori cu un lemn gros, fără a fi sensibilizat de țipetele disperate ale băiatului. Imaginea groaznică este întregită de mamă, care asistă la agresiune cu o impasibilitate înfiorătoare. Imaginile nu au fost făcute publice la vremea agresiunii, ci zilele trecute, când au început să circule pe rețelele de socializare.  

Sesizați de caz, polițiștii de la Frumosu și Câmpulung Moldovenesc au descins luni la locuința familiei, însoțiți și de cei de la Direcția de Protecție a Copilului și Asistență Socială Suceava. În familia respectivă trăiesc patru copii, băiatul în vârstă de 7 ani având trei frați, doi gemeni în vârstă de 14 ani și unul în vârstă de 15 ani.

Tatăl agresor a fost reținut

După ce s-a constatat că în familie nu sunt condiții de creștere adecvată, în ciuda opoziției tatălui, toți cei patru copii au fost ridicați, alături de mamă, și duși într-un centru de ocrotire de la Gura Humorului. Aceștia vor rămâne acolo, sub supraveghere, în următoarea perioadă. Din păcate, cel puțin în primă fază, mama nu a vrut să colaboreze cu polițiștii. A declarat că nu își aduce aminte de acel incident și i-a negat chiar existența. Mama a refuzat în scris să depună orice sesizare cu privire la agresiune, astfel că nu s-au putut lua, cel puțin în primă fază, măsuri restrictive față de agresor.

Tatăl agresor se numește Marius Matei. Acesta a ieșit din închisoare în 2019, unde a ispășit o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru viol asupra fiicei sale vitrege, potrivit Monitorul de Suceava.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție, a declarat că tatăl a fost ridicat de polițiști, iar marți după-amiază se afla în custodia polițiștilor. Pe numele său urma să fie emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Românii plecați în minivacanță așteaptă cu orele să iasă...

Punctele de trecere a frontierei din vestul ţării sunt aglomerate, joi, pe sensul de ieşire din ţară spre Ungaria. Cel mai mult se aşteaptă la Nădlac II, în judeţul Arad şi la Borş II, în judeţul Bihor, potrivit aplicaţieiTrafic Online a Poliţiei de Frontieră.

ȘTIRI GdS