18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Incendiu la o casă din Șișești

Mehedinți: Incendiu la o casă din Șișești

-

Echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu la o casă , anunțat la o casă de locuit din localitatea Noapteșa, comuna Șișești.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă într-o încăpere a locuinței, cuprinzând și o mică parte din acoperiș. Pompierii au localizat imediat incendiul, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.

Incendiile pot provoca adevărate tragedii

Concomitent cu misiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat primul ajutor unei persoane, un bărbat, în vârstă de circa 70 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. De această dată, modul greșit de aprindere a focului în sobă a dus la rănirea persoanei în cauză și producerea unor pagube materiale, însă nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate provoca adevărate tragedii soldate cu pierderi de vieți omenești.

Cetățeni trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu se expună la riscuri. Este interzis a se aprinde focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile. Totodată, în fața sobelor cu lemne, se va amplasa o cutie metalică, pentru a asigura protecția față de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS