11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomâni arestați pentru spargeri date pe insula Ibiza. Una din victime, cântărețul James Blunt

Români arestați pentru spargeri date pe insula Ibiza. Una din victime, cântărețul James Blunt

Doi români au fost arestați în Spania pentru mai multe spargeri date pe insula Ibiza. Erau vizate, în general, casele de vacanță ale unor oameni bogați și vedete. Casa cântărețului britanic Jmes Blunt a fost una din țintele spărgătorilor.

Românii au fost prinși în urma unei operațiuni de amploare a poliției spaniole, numită Operațiunea „Second”, după supravegheri și interceptări desfășurate o lungă perioadă de timp, relatează periodicodeibiza.es.

Bărbații fac parte dintr-o bandă care a spart cel puțin 12 vile pe pe insula Ibiza

Cei doi bărbați fac parte dintr-o bandă care a spart cel puțin 12 vile pe pe insula Ibiza. După prinderea lor, anchetatorii au descoperit și depozitul în care aceștia își duceau prada până reușeau să o valorifice. Aici au fost găsite mai multe bunuri evaluate la cel puțin 300.000 de eur. Între acestea două sculpturi evaluate la 70.000 de euro fiecare, picturi ale unor autori cunoscuți, ceasuri de epocă, tacâmuri din aur și argint și bijuterii. Garda Civilă spune, însă, că aceasta este o mică parte a bunurilor care au fost furate. 

Românii au spart casa renumitului cântăreț britanic James Blunt

Pe 14 ianuarie, români au spart casa renumitului cântăreț britanic James Blunt, situată în Santa Gertrudis, din care au furat un ceas și mai multe obiecte cu valoare istorică. James Blunt locuiește de mai mulți ani împreună cu familia pe insula Ibiza.

Modul de operare al spărgătorilor români era destul de simplu, dar foarte eficient

Modul de operare al spărgătorilor români era destul de simplu, dar foarte eficient. Ţintele lor erau în general casele de vacanță, locuite temporar. Supravegheau imobilele și acționeau atunci când nu se afla nimeni în ele, având grijă să dezactiveze sisteme de alarmă.

Au fost furate doar obiecte de valoare sau de colecție

Din toate locuințele au fost furate doar obiecte de valoare sau de colecție, dar și sute de sticle de vin și șampanie, care ar proveni din crama privată a unui colecționar.

Anchetatorii spanioli spun că cei doi români făceau parte dintr-o rețea foarte bine organizată, care acționează de mai mulți ani în Spania. O parte din membrii ei au fost prinși în 2019, iar acum sunt căutate și alte persoane, care ar fi fost deja identificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS