17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPreotul care a oficiat botezul în urma căruia a murit un bebeluș, cercetat pentru ucidere din culpă

Preotul care a oficiat botezul în urma căruia a murit un bebeluș, cercetat pentru ucidere din culpă

Preotul care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș de numai 6 săptămâni și-a pierdut viața este cercetat pentru ucidere din culpă.

Ancheta este coordonată acum de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care urmează să decidă dacă preotul va căpăta calitatea de inculpat.

Procurorul Anca Panciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a anunțat că în acest dosar cercetările nu se mai derulează in rem.

Ca urmare, preotul care a fost implicat în tragedia de duminică a dobândit calitatea de suspect.

Deocamdată, anchetatorii încă adună probe pentru a stabili exact ce s-a întâmplat la botezul care s-a soldat cu decesul bebelușului. Un rol important în stabilirea vinovăției îl va avea raportul de necropsie medico-legală care va fi înaintat la dosar.

Autopsia a fost efectuată miercuri dimineață și a fost întârziată de o cerere depusă de avocații preotului.

Mai exact, aceștia au solicitat prezența unor experți independenți, motiv pentru care la Suceava au ajuns încă doi medici legiști, unul de la Iași și celălalt de la Deva.

Concluziile preliminare arată că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid, iar copilul s-a sufocat și a intrat în stop cardio-respirator.

Legiștii mai trebuie să stabilească dacă băiatul s-a înecat cu apa din cristelniță sau dacă este vorba și de alt tip de lichid. Toate aceste amănunte vor fi cunoscute după ce probele ridicate la autopsie vor fi analizate în laborator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS