5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCongresman testat pozitiv, după ce s-a vaccinat cu ambele doze de la Pfizer

Congresman testat pozitiv, după ce s-a vaccinat cu ambele doze de la Pfizer

Un congresman american, Stephen Lynch, a devenit prima persoană testată pozitiv după ce a primit ambele doze de vaccin anti-Covid, potrivit www.cbsnews.com.

Democratul a anunţat că a fost testat pozitiv, după ce congresmanul din Massachusetts a mers la inaugurarea preşedintelui Joe Biden.

Lynch a fost testat pozitiv după ce i-au fost administrate ambele doze de vaccin de la Pfizer.

Cu toate astea, el s-a infectat după ce un alt coleg din biroul său din Boston a fost testat pozitiv.

Un alt membru din Massachusetts care a participat la învestirea de la Casa Albă, congresmana Lori Trahan, a  fost și ea testată pozitiv testul COVID-19.
"Am norocul de a fi în prezent asimptomatică și m-am carantinzat, a declarat Trahan într-o declarație postată pe Twitter, adăugând că „îmi voi exercita votul folosind sistemul prin procură al Camerei”. Mai mulți democrați ai Camerei au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 la începutul lunii ianuarie, după ce au petrecut timp închis cu membrii republicani care au refuzat să poarte măști în timpul atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie. Peste 436.000 de americani au murit de COVID-19 și aproape 26 de milioane au contractat virusul.

Vestea nu are însă motive să îngrijoreze populaţia, spune William Haseltine, fost profesor la Harvard. Eficienţa vaccinurilor nu este de 100% astfel că vor mai exista cazuri izolate cu persoane testate pozitiv deşi credeau că s-au imunizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS