2.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentConflictul Nagorno-Karabah: Rusia și Turcia au deschis un centru de monitorizare

Conflictul Nagorno-Karabah: Rusia și Turcia au deschis un centru de monitorizare

Rusia şi Turcia au deschis un centru comun sâmbătă de monitorizare a încetării focului în Nagorno-Karabah, convenit în urma conflictului izbucnit în regiune anul trecut, a anunţat Ministerul Apărării azer.

Centrul, a cărui înfiinţare a fost convenită de ambele ţări în noiembrie, a fost deschis oficial în regiunea Agdam din Azerbaidjan. El va fi alcătuit din până la 60 de militari fiecare din Turcia şi din Rusia, potrivit Hotnews.

După şase săptămâni de lupte, Azerbaidjanul şi Armenia au semnat o încetare a focului intermediată de Rusia pentru enclavă, recunoscută internaţional ca parte a Azerbaidjanului dar cu populaţie în principal etnici armeni.

Turcia a declarat vineri că un general turc şi un personal de 38 de membri vor lucra în centru. Potrivit Ministerului Apărării rus, citat de Interfax, „monitorizarea va fi efectuată prin utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot, precum şi evaluarea datelor primite de la alte surse”.

Turcia sprijină Azerbaidjanul în legătură cu Nagorno-Karabah şi i-a criticat pe copreşedinţii aşa-numitului Grup de la Minsk al OSCE pentru nerezolvarea vechiului conflict după decenii de mediere. Grupul de la Minsk este condus de Statele Unite, Franţa şi Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova a pierdut cu Târgoviște, dar a ieșit...

Foarte greu să obținem ceva dintr-un meci în care...

ȘTIRI GdS