9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Un preot catolic și amanta sa, condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unei călugărițe

Un preot catolic și amanta sa, condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unei călugărițe

Un preot catolic și amanta sa călugăriță dintr-o mănăstire din sudul Indiei au fost condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unei călugărițe care i-a surprins în timpul unui contact sexual, sentința venind la aproape trei decenii de la comiterea crimei, scrie hotnews.

Șlapii călugăriței moarte au fost găsiți pe podeaua bucătăriei mănăstirii – unul în apropierea intrării, celălalt lângă frigider. Vălul său alb a fost găsit agățat de ușă. O sticlă de apă deschisă se scurgea pe gresie. Sprijinit de perete în colțul camerei se afla un topor.

Procurorii indieni au descoperit scena descrisă mai sus la Mănăstirea Sfântul Pius, din sudul Indiei, în 27 martie 1992.

Mai târziu, în cursul aceleiași zile, trupul neînsuflețit al surorii Abhaya a fost descoperit în fântâna mănăstiri situate în apropiere de orașul Kottayam, statul Kerala.

Autopsia a dezvăluit că aceasta avea urme de zgârieturi pe ambele părți ale gâtului și două plăgi prin înjunghiere pe cap. Corpul călugăriței prezenta numeroase vânătăi și craniul acesteia fusese fracturat.

Moartea călugăriței, considerată sinucidere

În pofida rănilor suferite de aceasta și a scenei de la mănăstire, nicio persoană nu a fost adusă în fața instanței timp de 27 de ani, moartea sa fiind clasificată inițial drept suicid.

Au urmat aproape trei decenii de investigații marcate de corupție.

În cele din urmă, în luna decembrie a anului trecut, un preot și o călugăriță care au depus eforturi extraordinare pentru a-și ține ascunsă o relație ilicită au fost condamnați pentru moartea lui Abhaya.

Instanța a descoperit că Abhaya a intrat peste cei doi în timp ce aceștia întrețineau un act sexual în bucătăria mănăstirii și au ucis-o pentru a-și ascunde păcatele. Atât preotul, cât și călugărița au fost condamnați la închisoare pe viață.

Omorâtă cu toporul

La momentul morții sale, sora Abhaya avea 19 ani și era studentă la o instituție de învățământ superior a bisericii catolice din Kottayam, un oraș care pe atunci avea o populație de aproximativ 1,8 milioane de locuitori.

Doar 2,3% din indieni se declară catolici în țara majoritar hindusă, procentul rămânând neschimbat timp de peste două decenii.

Dar statul Kerala are o comunitate creștină însemnată, în jur de 18% din locuitorii săi declarându-se creștini.

Potrivit Biroului Central de Investigații al Chinei (CBI), care a trimis în instanță dosarul, sora Abhaya s-a trezit noaptea în jurul orei 4.15 pentru a învăța pentru un examen.

Aceasta a mers în bucătărie pentru a-și aduce apă și, potrivit procurorilor, i-a găsit acolo pe părintele Thomas Kottoor și pe sora Sephy în timpul unui act sexual.

Părintele Kottoor preda psihologie la școala bisericii și sora Sephy conducea căminul mănăstirii în care a avut loc incidentul, procurorii afirmând că aceștia au avut o relație secretă.

Când cei doi și-au dat seama că au fost văzuți într-o poziție compromițătoare, au lovit-o în moalele capului pe studentă cu un topor mic ținut în bucătărie, iar apoi i-au aruncat trupul într-o fântână.

O anchetă mușamalizată

Detaliile crimei nu au fost elucidate decât ani mai târziu, după presiuni imense exercitate de activiști și familia tinerei călugărițe, după ce mai multe anchete ale oficialilor fie au catalogat crima drept suicid, fie au eșuat în a identifica făptașii.

Procurorii CBI afirmă că anchetatorii locali, printre care șeful și șeful adjunct al poliției din Kottayam, l-au reținut pe Adacka Raju, unul dintre martorii-cheie ai procesului, și l-au ținut în arest timp de 58 de zile. Acesta a fost supus unor „torturi inumane” pentru a mărturisi crima.

Poliția a falsificat dovezi și distrus documente cruciale investigației pentru a mușamaliza pistele care duceau către părintele Kottoor, mergând până la a-i aresta și tortura și pe fratele lui Raju, și pe o cunoștință a martorului. Celor doi li s-a cerut în mod repetat să declare că acesta ar fi comis crima.

„Este rezonabil de crezut că părintele Kottoor a avut la dispoziția sa resursele imense ale diocezei în materie de bani și materiale și putea comanda obediență din partea preoților, măicuțelor și mirenilor”, au afirmat procurorii indieni.

Au depus eforturi extraordinare ca să-și ascundă relația și crima

Aceștia au mai dezvăluit că Kottoor și sora Sephy au depus eforturi extraordinare de a-și ascunde relația și crima. Potrivit CBI, Sephy a trecut printr-o operație de himenoplastie cu o zi înainte de arestarea sa pentru a părea că este virgină.

Părinții lui Abhaya au murit în 2015, înainte ca autorii crimei să fie trimiși în fața justiției.

„Mi-aș fi dorit ca părinții mei să fi fost aici să vadă asta. Era tot ce și-au dorit vreodată”, a declarat Thomas, fratele surorii Abhaya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor...

ȘTIRI GdS

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

VIDEO / A luat foc Palatul Administrativ din Suceava

A luat foc Palatul Administrativ din Suceava.

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar...

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar cu amenzi.

Minoră aflată pe bicicletă, acroșată de o mașină. Vehiculul...

O minoră aflată pe bicicletă a fost acroșată de o mașină. Din impact, autovehiculul a mai făcut o victimă.

Inconștiență. Șoferiță din Suceava, surprinsă cum plimba patru copii...

O șoferiță de 20 de ani din Suceava a fost surprinsă în timp ce plimba patru minori care se țineau de barele metalice exterioare ale mașinii.

Patru persoane, intoxicate cu monoxid de carbon. O fată...

Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.