8.6 C
Craiova
luni, 8 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Peste 3.500 de restaurante luate la control

Peste 3.500 de restaurante luate la control

Peste 16.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții au continuat ieri, 24 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, acțiuni care au presupus verificarea a aproape 4.400 de operatori economici și peste 78.000 de persoane.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat: 

  • 4.442 de operatori economici,
  • 172 de operatori de transport persoane,
  • aproximativ 9.300 de locații obiective de interes (inclusiv 3.609 de restaurante, terase sau fastfood-uri),
  • 78.875 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 6.348 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.474.240 lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 5.333 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de  1.029.640 de lei.

Totodată, au fost aplicate 1.008 sancțiuni, în valoare de 441.100 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private,  transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

2 dosare penale pentru  zădărnicirea combaterii bolilor

De asemenea, au fost întocmite 2 dosare penale, în care sunt cercetate 7 persoane, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal).

La acțiunile de control au participat efective MAI care au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În ceea ce privește linia telefonică TEL VERDE au fost primite opt apeluri telefonice dintre care unul s-a confirmat, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a trei județe.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

Dintre recomandările autorităților în acest sens amintim:

  • evitarea zonelor aglomerate, 
  • a contactului direct cu alte persoane,
  • evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane,
  • evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate,
  • păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Record alarmant: Peste 100 de incendii de vegetație uscată...

Număr record de incendii de vegetație uscată în Gorj...

ȘTIRI GdS

00:02:22

Catastrofă: Patru explozii au ras cartiere întregi şi au...

Imagini apocaliptice au fost surprinse duminică în capitala economică a Guineei Ecuatoriale, Bata, după ce patru explozii s-au produs într-un depozit de muniții dintr-o unitate...

Doliu în lumea muzicii. Fondatorul și solistul trupei Cargo...

Veste extrem de tristă la începutul săptămânii. Solistul trupei Cargo a decedat după o lungă suferință cu boala și cu infecția cauzată de noul...

Condamnat după ce a condus fără permis şi a...

Poliţiştii doljeni au încarcerat un bărbat de 29 de ani, din Daneţi, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru conducere fără permis. Pedeapsa cuprinde şi altele mai vechi, primite în dosare în care a fost acuzat de furt şi lovire. Anchetatorii au reţinut că băbatul a condus un BMW fără permis şi a acroşat o maşină de poliţie.

Austria suspendă vaccinările cu un lot de AstraZeneca după...

Austria suspendă vaccinările cu un lot de AstraZeneca după decesul unei persoane și îmbolnăvirii alteia

Bărbatul care a amenințat un polițist cu moartea, prins...

Bărbatul care a amenințat un polițist cu moartea, prins în timp ce încerca să iasă din țară

​Persoană rănită grav pe domeniul schiabil Voineasa

O persoană a fost grav rănită, duminică, pe domeniul schiabil Voineasa. Victima urma să fie preluată de un elicopter pentru a fi transportată la o unitate medicală