1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Cum a reușit un șofer vitezoman să anuleze sancțiunea de suspendare a permisului

Cum a reușit un șofer vitezoman să anuleze sancțiunea de suspendare a permisului

Un şofer lăsat fără permis după ce a fost prins de radar conducând cu 131 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză era de 90 km/h şi-a recuperat dreptul de a conduce pentru că poliţistul a încadrat greşit fapta, scrie adevărul.

Judecătoria Brăila a pronunţat în 18 decembrie 2020 o primă sentinţă într-un dosar în care un şofer lăsat fără permis pentru viteză a contestat sancţiunea în instanţă. Şoferul a arătat că în 20 decembrie 2019 a fost oprit în trafic, amendat şi lăsat fără permis pentru că a fost prins de radar cu 131 de km/h pe o porţiune de drum pe care limita maximă era de 90 km/h.

De ce a anulat judecătorul amenda

În urma procesului, Judecătoria Brăila a constatat că faptele pentru care şoferul a fost amendat sunt reale, în sensul că bărbatul a circulat cu 131 km/h. Totuşi, procesul – verbal a fost anulat, judecătorul constatând că poliţistul a încadrat greşit fapta.

Mai exact, poliţistul l-a sancţionat pe şofer pentru că a depăşit cu 50 km/h limita legală de viteză, lucru care nu este real.

„Petentul a depăşit cu 41km/h limita de viteză prevăzută pentru sectorul de drum pe care circula. Cu toate acestea instanţa observă că petentul a fost sancţionat potrivit art. 102 alin 3 lit e din OUG 195/2002, respectiv agentul de poliţie a aplicat sancţiunea prevăzută pentru fapta contravenţională privind depăşirea vitezei cu peste 50km/h, deşi acesta trebuia să aplice sancţiunea prevăzută de art. 102 alin 2 şi art. 108 alin 1 lit d pct 3 din OUG 195/2002”, se arată în sentinţa Judecătoriei Brăila, potrivit căreia eroarea poliţistului atrage nulitatea absolută a procesului-verbal.

Hotărârea Judecătoriei Brăila nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Brăila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității Craiova în meciul susținut astăzi, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. La...

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC Botoșani cu 1-0, sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în etapa a 26-a din Liga 1....

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor 1-0, în partida susținută sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața formației FC Botoșani. Meciul...