15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProcuror craiovean, la judecată

Procuror craiovean, la judecată

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, ieri, trimiterea în judecată a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Acesta este acuzat că și-ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia intrumentării a șapte dosare penale. De asemenea, este acuzat că ar fi distrus o filă a unui proces verbal de percheziție domiciliară.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, acest dosar a fost intrumentat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

”La data de 14 ianuarie 2021 procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristea Adrian Flavius, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu(…) și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri(…)”, au precizat anchetatorii.

Faptele ar fi fost comise în calitate de procuror DIICOT

Achetatorii mai susțin că inculpatul și-ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu în șapte dosare penale.

”În fapt, în urma probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT – ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală, prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT, pentru a obține pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele și obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă, bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate și în însușirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”, susțin anchetatorii.

Aceștia din urmă au mai precizat că ”inculpatul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces verbal de percheziție domiciliară, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS