10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDenunțătorul lui Alexe, directorul Combinatului Siderurgic Liberty Galați, demis

Denunțătorul lui Alexe, directorul Combinatului Siderurgic Liberty Galați, demis

Directorul general al Combinatului Siderurgic Liberty Galați, implicat în dosarul lui Costel Alexe, a fost demis, susțin surse din interiorul unității industriale pentru Mediafax. Acesta este bănuit că i-ar fi dat fostului ministru al Mediului 22 de tone de tablă sub formă de mită.

Directorul general al Combinatului siderurgic Liberty din Galați, Bogdan Grecu, a fost demis, susțin surse din interiorul unității industriale. Grecu ocupa funcția din 2018 și apare în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe. În acest dosar al DNA se vorbește despre o mită de 22 de tone de tablă.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

DNA a cerut să fie începută urmărirea penală faţă de Costel Alexe, fost ministru, cercetat pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Costel Alexe este în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS