14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment13 percheziții la o grupare specializată în fals de monedă

13 percheziții la o grupare specializată în fals de monedă

-

În urma a 13 percheziții, efectuate în patru județe, a fost destructurată o grupare infracțională specializată în fals de monedă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat astăzi 13 percheziții domiciliare, în județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de euro, în cupiuri de 20, 50 și 100, susceptibile a fi contrafăcute.

Cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, cu valoare însemnată, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După realizarea achizițiilor, plasatorii ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

3 mandate de aducere vor fi puse în executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS