5 C
Craiova
joi, 21 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment 13 percheziții la o grupare specializată în fals de monedă

13 percheziții la o grupare specializată în fals de monedă

-

În urma a 13 percheziții, efectuate în patru județe, a fost destructurată o grupare infracțională specializată în fals de monedă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat astăzi 13 percheziții domiciliare, în județele Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de euro, în cupiuri de 20, 50 și 100, susceptibile a fi contrafăcute.

Cei în cauză s-ar fi deplasat în țară, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, cu valoare însemnată, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După realizarea achizițiilor, plasatorii ar fi revândut bunurile.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

3 mandate de aducere vor fi puse în executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ministrul Mediului: „Nu se va introduce nicio formă de...

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a venit în Dolj pentru a vedea ce zone pot fi împădurite în comunele Poiana Mare și Călărași.

ȘTIRI GdS

Recrutul rus care a ucis opt soldați în Siberia...

Un tribunal militar rus l-a condamnat azi la 24 de ani şi jumătate de închisoare pe un recrut care a ucis, în octombrie 2019,...

Cosmin Vasile la bilanțul IPJ Dolj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat joi la evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Cele două instituții vor conlucra în...

Directorul interimar al Direcției de Mediu, demis. A avizat...

Alexandru Nicolae, directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, a fost eliberat din funcție după ce a avizat defrișarea a 22 de...

Ministrul Mediului: „Nu se va introduce nicio formă de...

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a venit în Dolj pentru a vedea ce zone pot fi împădurite în comunele Poiana Mare și Călărași.

Cântăreţul Robbie Williams, infectat cu Covid-19

Cântăreţul britanic Robbie Williams s-a izolat într-o vilă de lux din Insula St. Barts, după ce s-a infectat cu Covid-19, scrie news.ro. Artistul, în vârstă...

Impact între un tir şi un autoturism, pe Centura...

Un bărbat de 58 de ani, din Craiova, a fost rănit în urma unui accident produs astăzi, pe Centura de Nord a Craiovei. Potrtivit oamenilor legii, bărbatul nu s-ar fi asigurat la când a încercat să întoarcă şi a fost lovit de un tir care circula în aceeaşi direcţie.