-2 C
Craiova
luni, 8 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Autorul atacului din Reading, condamnat la închisoare pe viață

Autorul atacului din Reading, condamnat la închisoare pe viață

Refugiatul libian care a ucis trei bărbați și a rănit alți trei cu cuțitul într-un atac din luna iunie a anului trecut a fost confdamnat la închisoare pe viață, potrivit BBC.

Pe 21 iunie,  Khairi  Saadallah, de 26 de ani, s-a apropiat de un grup de bărbați care au beau în parcul public  din localitatea aflată la 60 km de Londra și i-a înjunghiat strigând „Allah Akbar”.

În după-amiaza zilei de 20 iunie, parcul era plin după ridicarea primelor restricții din Anglia. Andrew Cafe, care a asistat la înjunghieri, a spus că l-a văzut pe Saadallah mânuind „cel mai mare cuțit de bucătărie” și îndreptându-se către el strigând „Allahu Akbar”. Cetățeanul american Ritchie-Bennett și profesorul Furlong au murit de la o singură lovitură în gât, în timp ce omul de știință Wails a fost înjunghiat o dată în spate.

(De la stânga la dreapta( David Wails, Joe Ritchie-Bennett și James Furlong au fost declarați morți la fața locului


Judecătorul a declarat că victimele „nu au avut nicio șansă să reacționeze, darămite să se apere”.

El a spus că este sigur că atacul „a implicat un grad substanțial de premeditare sau planificare” și a fost efectuat „în scopul promovării unei cauze politice, religioase sau ideologice”.

Tânărul  ar fi venit în Marea Britanie acum mai mulți ani că refugiat în contextul răboiului civil din Libia și ar fi intrat în atenția MI5 în 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cehia cere ajutorul ţărilor vecine pentru spitalizarea pacienţilor COVID-19

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Cehia a...

ȘTIRI GdS

00:02:22

Catastrofă: Patru explozii au ras cartiere întregi şi au...

Imagini apocaliptice au fost surprinse duminică în capitala economică a Guineei Ecuatoriale, Bata, după ce patru explozii s-au produs într-un depozit de muniții dintr-o unitate...

Doliu în lumea muzicii. Fondatorul și solistul trupei Cargo...

Veste extrem de tristă la începutul săptămânii. Solistul trupei Cargo a decedat după o lungă suferință cu boala și cu infecția cauzată de noul...

Condamnat după ce a condus fără permis şi a...

Poliţiştii doljeni au încarcerat un bărbat de 29 de ani, din Daneţi, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru conducere fără permis. Pedeapsa cuprinde şi altele mai vechi, primite în dosare în care a fost acuzat de furt şi lovire. Anchetatorii au reţinut că băbatul a condus un BMW fără permis şi a acroşat o maşină de poliţie.

Austria suspendă vaccinările cu un lot de AstraZeneca după...

Austria suspendă vaccinările cu un lot de AstraZeneca după decesul unei persoane și îmbolnăvirii alteia

Bărbatul care a amenințat un polițist cu moartea, prins...

Bărbatul care a amenințat un polițist cu moartea, prins în timp ce încerca să iasă din țară

​Persoană rănită grav pe domeniul schiabil Voineasa

O persoană a fost grav rănită, duminică, pe domeniul schiabil Voineasa. Victima urma să fie preluată de un elicopter pentru a fi transportată la o unitate medicală