22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAutorul atacului din Reading, condamnat la închisoare pe viață

Autorul atacului din Reading, condamnat la închisoare pe viață

Refugiatul libian care a ucis trei bărbați și a rănit alți trei cu cuțitul într-un atac din luna iunie a anului trecut a fost confdamnat la închisoare pe viață, potrivit BBC.

Pe 21 iunie,  Khairi  Saadallah, de 26 de ani, s-a apropiat de un grup de bărbați care au beau în parcul public  din localitatea aflată la 60 km de Londra și i-a înjunghiat strigând „Allah Akbar”.

În după-amiaza zilei de 20 iunie, parcul era plin după ridicarea primelor restricții din Anglia. Andrew Cafe, care a asistat la înjunghieri, a spus că l-a văzut pe Saadallah mânuind „cel mai mare cuțit de bucătărie” și îndreptându-se către el strigând „Allahu Akbar”. Cetățeanul american Ritchie-Bennett și profesorul Furlong au murit de la o singură lovitură în gât, în timp ce omul de știință Wails a fost înjunghiat o dată în spate.

(De la stânga la dreapta( David Wails, Joe Ritchie-Bennett și James Furlong au fost declarați morți la fața locului


Judecătorul a declarat că victimele „nu au avut nicio șansă să reacționeze, darămite să se apere”.

El a spus că este sigur că atacul „a implicat un grad substanțial de premeditare sau planificare” și a fost efectuat „în scopul promovării unei cauze politice, religioase sau ideologice”.

Tânărul  ar fi venit în Marea Britanie acum mai mulți ani că refugiat în contextul răboiului civil din Libia și ar fi intrat în atenția MI5 în 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS