8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTragedia aviatică din Indonezia: Părți de trupuri umane și bucăți din avion, recuperate din mare

Tragedia aviatică din Indonezia: Părți de trupuri umane și bucăți din avion, recuperate din mare

Indonezia a detectat duminică semnale care ar putea veni de la aparatul de înregistrare al avionului Sriwijaya Air care s-a prăbușit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Jakarta, iar din mare au fost recuperate părți de trupuri umane și bucăți din aeronavă.

Boeingul 737-500 cu 62 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radar la 4 minute după decolare. Prăbușirea acestuia este primul eveniment aviatic major după cel din 2018, când un Boeing 737 Max al Lion Air a căzut în Marea Java, fiind ucise 189 de persoane.

Semnale de la cutia neagră?

”Am detectat semnale în două locuri. Ar putea fi cutia neagră”, a declarat Bagus Puruhito, șef al agenției indoneziene pentru căutare și salvare. Wahyudin Arif, reprezentant al Marinei indoneziene, a afirmat că au fost găsite bucăți de fuselaj de un metru lungime, un fragment de roată de avion și părți de trupuri umane.

Zborul SJ 182 avea la bord 12 membri ai echipajului și 50 de pasageri, toți indonezieni, printre care șapte copii și 3 bebeluși. ”Sunt optimist că vom găsi avionul curând”, a declarat Henri Alfiandi, adjunct al șefului statului major al forțelor aeriene. Căutările se concentrează pe zona din jurul insulelor Laki și Lancang. Marea are o adâncime de 20-23 de metri în acea zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS