10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUcis în noaptea de Revelion, de un student moldovean

Ucis în noaptea de Revelion, de un student moldovean

Procurorii doljeni au cerut și obținut arestarea unui tânăr de 20 de ani, cetățean moldovean, acuzat că a ucis un bărbat de 71 de ani, din comuna Unirea. Anchetatorii au stabilit că inculpatul, student la o facultate din Craiova, a ucis victima pentru a-i fura economiile.

În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că, în toamna anului 2019, inculpatul a venit la studii în Craiova. A fost cazat la un cămin din Craiova, după care a participat la un program de voluntariat. În vara anului trecut, studentul s-a împrietenit cu un bărbat din Unirea. Așa a ajuns inculpatul să locuiască în comuna doljeană Unirea, spun anchetatorii.

”După finalizarea programului de voluntariat, inculpatul s-a mutat în chirie într-o casă pe strada Aleea Voinicului din Craiova. Neavând vreo sursă de venit, l-a contactat telefonic, înaintea sărbătorilor de Crăciun, pe martorul M.A. și l-a rugat să-l primească în locuinţa mamei acestuia. În jurul datei de 28.12.2020, M.A. i-a oferit inculpatului cazare în casa tatălui său, din aceeaşi localitate”, spun anchetatorii.

Ucis în propria casă, cu mai multe lovituri de cuțit

Procurorii doljeni au stabilit că, în noaptea de Revelion, inculpatul a ucis un bărbat din comuna Unirea.

”În noaptea de 31.12.2020/01.01.2021, în jurul orelor 02:00, inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului în gospodăria victimei L.E., iar apoi în locuinţa acestuia, cu scopul de a sustrage bani. Era cunoscut în localitate faptul că victima deţine o sumă mare de bani pe care o păstra tot timpul asupra sa când mergea să servească masa de prânz.          În acest context, inculpatul a lovit victima(…) cu pumnul în zona feţei şi cu un cuţit, în mod repetat, în zona abdomenului, a membrelor superioare şi inferioare, provocându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia”, au mai explicat procurorii doljeni.

A plecat fără bani

Anchetatorii au mai stabilit că, după ce l-a ucis pe bărbatul de 71 de ani, inculpatul a răvăşit hainele şi bunurile din casă. Nu a găsit însă vreo sumă importantă de bani. Cu ocazia cercetării locului faptei, oamenii legii au găsit suma de 29.300 lei. Banii erau în buzunarul unei geci care era agăţată în partea din spate a uşii de acces în dormitor.

În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, inculpatul a intrat din nou în casa victimei, însă nici de data asta nu a găsit banii.

Pe 2 ianuarie, bărbatul de 71 de ani a fost găsit decedat în casă. Inculpatul a fost identificat cu ajutorul imaginilor surprinse de mai multe camere video din comună. Pe 4 ianuarie, anchetatorii au făcut o percheziție în gospodăria în care locuia inculpatul. Cu acestă ocazie au fost în WC-ul din curtea locuinţei un cearşaf, un cuţit și o pereche de adidaşi. Inculpatul a susținut că nu știe cum au ajuns acele lucruri în WC.

”Cu ocazia audierii, inculpatul C.A. a avut o atitudine total nesinceră şi a susţinut că, în noaptea de 31.12.2020/01.01.2021, nu a agresat fizic şi nu a omorât nici o persoană”, au mai precizat oamenii legii.

Arestat pentru omor calificat și tentativă de tâlhărie

Tânărul de 20 de ani a fost reținut de procurorii doljeni pe 5 ianuarie. O zi mai târziu, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Acesta este acuzat de omor calificat și tentativă de tâlhărie. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS