13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRisc mare de avalanșă în munții Făgăraș

Risc mare de avalanșă în munții Făgăraș

Salvamontiștii sibieni atrag atenția asupra riscului mare de avalanșă în munții Făgăraș, în următoarele zile, potrivit Ora de Sibiu.

A nins mult peste stratul deja existent, iar zăpada în plăci poate deveni instabilă, mai ales când bate vântul puternic.

Riscul de avalanșă este acum de gradul 4 din 5 la peste 1.800 de metri altitudine, iar sub acesta prag riscul este unul de gradul 3.

Salvatorii montani sfătuiesc turiștii să nu facă drumeții sau urcări pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș, iar practicarea sporturilor de iarnă în zonă trebuie evitată.

Zăpada așternută în ultimele zile este acum într-un strat deosebit de instabil, iar vântul puternic spulberă zăpada proaspătă, vizibilitatea fiind una scăzută.

Cei care totuși se încumetă să practice schiul extrem sunt rugați să respecte câteva reguli în aceste condiții meteo.

“În urma ninsorilor abundente din ultimele zile, s-a depus un strat consistent de zăpadă proaspătă care pe alocuri depășește 50 cm. Peste acest strat se va depune un nou strat destul de consistent ca urmare a
ninsorilor așteptate, iar vântul va continua să prezinte intensificări favorizând în continuare formarea de noi plăci”, spune Dan Popescu, salvator montan Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Pentru un plus de siguranță, turiștii pot cere informații suplimentare patrulei Salvamont din zona Bâlea Lac. Toate traseele turistice aflate în zona superioară cabanelor din munții Făgăraș rămân închise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS