5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentJake Angel care a luat cu asalt Capitoliul, susținător al Qanon

Jake Angel care a luat cu asalt Capitoliul, susținător al Qanon

Printre protestatarii care au pătruns în Capitoliul SUA miercuri se numără și Jake Angeli – ușor de recunoscut cu fața vopsită, purtând blana și căciula sa cu coarne. El este un susținător al Qanon a cărui prezență la manifestațiile de dreapta din Arizona a devenit o obișnuință în ultimul an, potrivit Arizona Central.

Angeli a fost observat în fotografiile susprinse miercuri la Washington DC, când protestatarii au devenit violenți și au pătruns în clădireaCapitoliului, provocând astfel suspendarea acțiunii programate de Congres pentru acea zi, și anume certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale americane.

Jake Angeli a devenit faimos după ce a purtat la mai multe manifestații QAnon din Arizona o căciulă de blană cu coarne și pictat pe față, conform azcentral.com.

La un moment dat, Angeli a fost văzut chiar pe podiumul Senatului SUA, unde a pozat pentru cei prezenți cu o suliță de care atârna un steag american.

În ultimii doi ani, Jake Angeli a participat la numeroase manifestații în Arizona, în cadrul cărora a militat pentru numeroase teorii ale conspirației, cele mai multe legate de credințele QAnon.

Într-un interviu acordat în 2020 publicației The Arizona Republic, Angeli a spus că poartă căciula de blană, își pictează fața și se plimbă fără cămașă pentru a atrage atenția. Doar așa, a spus el, poate să le vorbească apoi oamenilor despre convingerile sale.

Mișcarea QAnon consideră că un agent guvernamental cu o autorizație de securitate de nivel Q a oferit indicii criptice despre diverse investigații de la Washington. Una dintre aceste investigații ar fi despre politicieni care fac trafic de copii.

În februarie 2020, Angeli a participat la un miting electoral pentru Donald Trump, organizat în Pheonix.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS