11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRadu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată în două noi dosare penale pentru vânzarea ilegală a unor terenuri

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși în judecată în două noi dosare penale pentru vânzarea ilegală a unor terenuri

Foștii primari ai Constanței Radu Mazăre și Decebal Făgădău au fost trimiși în judecată de DNA în două noi dosare penale, cu un prejudiciu de peste 1,86 de milioane de euro. Ei sunt acuzați că ar fi vândut fără licitație mai multe terenuri din Mamaia, potrivit HotNews.

Într-unul dintre dosare, au fost trimiși în judecată Radu Mazăre, aflat în penitenciar, pentru abuz în serviciu în formă continuată, Marcela Enache, fost secretar al municipiului Constanța, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

În cel de al doilea dosar, au fost trimiși în judecată fostul primar PSD Decebal Făgădău, pentru abuz în serviciu, și fostul secretar al municipiului, Marcela Enache, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Fostul primar Radu Mazăre ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 – 2012 fostul primar Radu Mazăre ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, fiind creat patrimoniului orașului un prejudiciu de 1.732.687 de euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, Mazăre ar fi beneficiat de ajutorul Marcelei Enache

În demersurile sale, Mazăre ar fi beneficiat de ajutorul Marcelei Enache, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele ce au stat la baza tranzacțiilor respective.
Conform DNA, în 2015, în aceeași manieră ar fi acționat și Decebal Făgădău, alături de Marcela Enache, care au vândut 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.

Ei ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.
Primăria Constanța a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menționate mai sus. În cele două cauze au fost dispuse măsuri asigurătorii, precizează DNA.
Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS