16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExplozii puternice la aterizarea unui avion guvernamental, în Yemen. Au fost anunțați morți și răniți

Explozii puternice la aterizarea unui avion guvernamental, în Yemen. Au fost anunțați morți și răniți

Explozii puternice au zguduit aeroportul din orașul port Aden din Yemen, imediat după aterizarea unui avion guvernamental, care transporta membri ai noului guvern întorși din Arabia Saudită.

Au fost ucise cel puțin cinci persoane și alte zeci au fost rănite, a declarat o sursă din aparatul de securitate pentru Reuters, citată de BBC News.

Se pare că premierul Maeen Abdulmalik Saeed și membrii cabinetului au scăpat nevătămați și au fost transportați în siguranță într-o clădire prezidențială.

Ministrul informației a declarat că exploziile au fost rezultatul unui „atac terorist”

Ministrul informației a declarat că exploziile au fost rezultatul unui „atac terorist” al rebelilor Houthi. Noul cabinet al lui Saeed a fost format într-un efort de reface relațiile dintre forțele loiale președintelui Abdrabbuh Mansour Hadi și Consiliul de tranziție din sud (STC), organizație separatistă care include guvernanți ai regiunilor sudice.

Se presupune că STC sunt aliați în războiul civil împotriva mișcării Houthi

Se presupune că STC sunt aliați în războiul civil împotriva mișcării Houthi, care controlează capitala Sanaa și o mare parte din nord-vestul Yemenului.

Yemenul a fost devastat de un conflict care a escaladat în 2015

Yemenul a fost devastat de un conflict care a escaladat în 2015, când o coaliție de state arabe conduse de Arabia Saudită a lansat o operațiune militară pentru a-i învinge pe houthi și a restabili controlul președintelui Hadi.

Luptele ar fi lăsat în urmă peste 100.000 de morți și cel mai grav dezastru umanitar din lume, cu milioane de oameni înfometați, vulnerabili în fața pandemiei de Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS