24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Peste 10.000 de articole pirotehnice, confiscate

Olt: Peste 10.000 de articole pirotehnice, confiscate

Poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Olt au efectuat, în această dimineașă, o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 62 de ani, din orașul Balș.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Astfel, la locuința bărbatului, au identificate 10.586 de bucăți de articole cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și dimensiuni, în greutate de 110 kg, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție!

În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS