8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul ”Socola” a luat foc, un pacient a murit

Spitalul ”Socola” a luat foc, un pacient a murit

Încă un spital din România a luat foc. Este vorba de Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi care a luat foc în această dimineață. 18 pacienți au fost evacuați. Un pacient de 33 de ani și-a pierdut viața în incendiu. Se pare că incendiul a pornit de la o țigară aprinsă de unul dintre angajați.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 3.00, atunci când personalul spitalului de psihiatrie a observat că holul pavilionului 1 pentru bărbaţi s-a umplut de fum.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au trimis la faţa locului două autospeciale de stingere şi un echipaj de terapie intensivă cu medic.

„Au fost evacuaţi 18 pacienţi care nu prezentau afecţiuni medicale iar a 19-a persoana, un bărbat de 33 ani era semiconştientă şi prezenta arsuri şi simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze toxice”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Potrivit informaţiilor oferite de către pompieri, a ars o saltea, incendiul fiind stins în jurul orei 4.00. Bărbatul care a suferit arsuri a murit în jurul orei 6.00. În acest caz a fost demarată o anchetă însă datele preliminarii arată că incendiul a izbucnit după ce o persoană a fumat în spital”, spun pompierii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS