9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Primarul din Rio de Janeiro, arestat într-o anchetă de corupţie

Primarul din Rio de Janeiro, arestat într-o anchetă de corupţie

Marcelo Crivella, primarul din Rio de Janeiro, a fost arestat astăzi dimineaţă în cadrul unei anchete referitoare la un prezumtiv sistem de corupţie în interiorul municipalităţii braziliene, a confirmat parchetul pentru AFP.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea GloboNews, Marcelo Crivella, care mai avea doar nouă zile de mandat, a fost arestat de poliţia civilă şi serviciile procurorului statului înainte de ora locală 06.00, în cartierul înstărit Barra de Tijuca. Crivella a fost dus la poliţie pentru a fi audiat, potrivit Agerpres.

‘Sunt primarul care a acţionat cel mai mult împotriva corupţiei la Rio de Janeiro. Cer să se facă justiţie’, le-a declarat Crivella reporterilor.

În aceeaşi operaţiune au fost arestate şi alte persoane

În aceeaşi operaţiune au fost arestate şi alte persoane, printre care omul de afaceri Rafael Alves, bănuit de a fi creierul afacerii şi fratele lui Marcelo Alves, fost preşedinte al agenţiei municipale de turism Riotur.

Mauro Macedo, fost trezorier al campaniei lui Crivella şi văr al pastorului evanghelic Emir Macedo, fondatorul Bisericii universale a Regatului lui Dumnezeu (IURD, neo-penticostală), dar şi unchiul lui Marcello Crivella, a fost şi el arestat.

Firmele care doreau să încheie contracte cu Riotur îi remiteau cecuri omului de afaceri Rafael Alves

Ancheta începută în 2018 a arătat că firmele care doreau să încheie contracte cu Riotur îi remiteau cecuri omului de afaceri Rafael Alves.

Crivella, în vârstă de 63 de ani, încheie astfel un mandat marcat de numeroase controverse, în care a făcut obiectul mai multor proceduri vizând proasta gestiune, fiind acuzat că a amestecat politica şi religia şi i-a favorizat pe membrii bisericii sale.

Biroul procurorului a deschis recent o anchetă privind presupusa folosire a bisericii IURD pentru spălare de bani din corupţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor...

ȘTIRI GdS

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

VIDEO / A luat foc Palatul Administrativ din Suceava

A luat foc Palatul Administrativ din Suceava.

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar...

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar cu amenzi.

Minoră aflată pe bicicletă, acroșată de o mașină. Vehiculul...

O minoră aflată pe bicicletă a fost acroșată de o mașină. Din impact, autovehiculul a mai făcut o victimă.

Inconștiență. Șoferiță din Suceava, surprinsă cum plimba patru copii...

O șoferiță de 20 de ani din Suceava a fost surprinsă în timp ce plimba patru minori care se țineau de barele metalice exterioare ale mașinii.

Patru persoane, intoxicate cu monoxid de carbon. O fată...

Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.