9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Arest prelungit pentru bărbatul acuzat că a incendiat un craiovean

Arest prelungit pentru bărbatul acuzat că a incendiat un craiovean

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, ieri, menținerea arestului preventiv față de un bărbat de 32 de ani, acuzat că a aruncat cu sticle pline cu benzină într-un craiovean. Acesta din urmă a decedat în urma arsurilor suferite. Bărbatul de 32 de ani este judecat pentru omor calificat, tentativă de omor și distrugere. A fost arestat preventiv în august 2019, iar de atunci nu a mai ieșit din arest.

Incidentul în urma căruia și-a pierdut viața craioveanul Alin Suflea a avut loc în vara anului trecut. Anchetatorii au reținut că, pe 13 august 2019, inculpatul a hotărât să se răzbune pe vecinul său. În fața anchetatorilor, inculpatul a susținut că „avea o relaţie conflictuală cu victima de mai mulţi ani“.
Procurorii doljeni au stabilit că, pe 13 august 2019, inculpatul a umplut mai multe sticle cu benzină și a atacat victima.

„După aproximativ zece minute, l-a observat pe S.A. coborând pe scări şi, când a ajuns la etajul 1 al blocului, în timp ce era poziţionat cu spatele, a aprins materialul textil al unei sticle cu o brichetă şi, din uşa apartamentului, a aruncat în direcţia acestuia. În urma impactului cu betonul, sticla s-a spart, iar substanţa inflamabilă a luat foc, flăcările cuprinzând hainele victimei. Inculpatul a continuat să arunce cu sticle incendiare în direcţia victimei şi în alte locuri de pe casa scării“, au precizat anchetatorii.

Victima atacului a decedat la Bucureşti

Un bărbat care a auzit țipetele victimei a ieșit să vadă ce se întâmplă. Și acesta a fost rănit, în timp ce încerca să-l salveze pe Alin. „Persoana vătămată a constatat că pe casa scării era fum gros şi miros de substanţă inflamabilă. S-a deplasat în locul unde se afla victima şi i-a stins focul care îi cuprinsese părul de pe cap. Inculpatul a observat acţiunea de salvare a victimei şi a mai aruncat cu alte sticle cu substanţă inflamabilă în direcţia victimei, lângă care se afla persoana vătămată. Acesta din urmă a suferit vătămări corporale în zona picioarelor şi a capului”, au explicat anchetatorii.

Alin Suflea a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, iar de aici a fost dus cu un elicopter SMURD la o unitate medicală din București. Tânărul a decedat pe data de 7 septembrie.

Arest prelungit de judecătorii de la Tribunalul Dolj

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 14 august 2019. De atunci, instanța a tot prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi săptămâna trecută, pe 16 decembrie.

”Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive luate faţă inculpatul Drăghici Răzvan Ionuț, măsură dispusă prin încheierea nr. 120/14.08.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj(…). Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu formulată de inculpat prin apărător”, au dispus judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Horărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, instanța i-a respins acțiunea ca nefondată. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă, așa că inculpatul va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv. Următorul termen în acest dosar de omor a fost stabilit de instanță pentru data de 20 ianuarie 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Botoșani 1-0. E bine „leilor”,...

Vicecampioana României, Universitatea Craiova, s-a impus la limită, scor...

ȘTIRI GdS

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

VIDEO / A luat foc Palatul Administrativ din Suceava

A luat foc Palatul Administrativ din Suceava.

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar...

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar cu amenzi.

Minoră aflată pe bicicletă, acroșată de o mașină. Vehiculul...

O minoră aflată pe bicicletă a fost acroșată de o mașină. Din impact, autovehiculul a mai făcut o victimă.

Inconștiență. Șoferiță din Suceava, surprinsă cum plimba patru copii...

O șoferiță de 20 de ani din Suceava a fost surprinsă în timp ce plimba patru minori care se țineau de barele metalice exterioare ale mașinii.

Patru persoane, intoxicate cu monoxid de carbon. O fată...

Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalație care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.