20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrupare de cămătari, destructurată de procurorii DIICOT

Grupare de cămătari, destructurată de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT din Craiova anunță reținerea a cinci persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Este vorba de membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș. În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat sume importante de bani, autoturisme, pistoale și cuțite, săbii, macete și bâte.

Anchetatorii spun că membrii grupării erau specializați în cămătorie.

”Începând cu anul 2016, mai multe persoane au inițiat și constituit, pe raza județelor Dolj și Argeș, un grup infracțional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut. Percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicați atât liderul, cât și alți 4 membri ai grupării care aveau atribuții în colectarea sumelor de bani (împrumuturi și dobânzi). În cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la amenințări și șantaj pentru a le recupera și percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus”, au precizat anchetatorii.

Membrii grupării ar fi fost implicați și în traficul de persoane și proxenetism.

Percheziții în Dolj și Argeș

În cursul zilei de ieri, anchetatorii au dispus efectuarea a 17 percheziții domiciliare pe raza județelor Dolj și Argeș.

Au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, dar și 4 autoturisme, înscrisuri olografe conținând identități de persoane împrumutate si sumele acordate cu împrumut, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate, precum și acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate.
Au fost indisponibilizate 5 pistoale (dintre care 4 cu muniție neletală si unul cu glonț), o pușcă cu muniție neletală, dar și cuțite, săbii, machete, sulițe, bâte si bastoane telescopice.
Cei 5 inculpați urmează să fie prezentați la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS