11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment007: O spioană chineză în SUA s-a culcat cu doi primari americani și s-a apropiat de numeroși politicieni democrați

007: O spioană chineză în SUA s-a culcat cu doi primari americani și s-a apropiat de numeroși politicieni democrați

O femeie suspectată că ar fi o spioană chineză s-a culcat cu cel puțin doi primari din Statele Unite și s-a apropiat de numeroși politicieni din zona San Francisco ca parte a unei campanii de informații derulate de mai mulți ani cu scopul de a influența oficiali americani devreme în carierele lor, scrie Business Insider.

Fang Fang, cunoscută de asemenea sub numele de Christine Fang, a fost puternic implicată în politica din zona San Francisco între 2011 și 2015, potrivit jurnaliștilor de la Axios, care au realizat investigația.

Doi congresmeni americani pentru care Fang ar fi strâns fonduri au candidat amândoi în cadrul alegerilor primare ale Partidului Democrat

Doi congresmeni americani pentru care Fang ar fi strâns fonduri – Eric Swalwell și Tulsi Gabbard – au candidat amândoi în cadrul alegerilor primare ale Partidului Democrat pentru desemnarea nominalizării democrate la funcția de președinte.

Axios notează că Swalwell nu a fost acuzat de vreo infracțiune, iar un oficial al serviciilor de informații a relatat pentru site-ul american că politicianul și-a întrerupt toate legăturile cu Fang imediat după ce a aflat de suspiciunile care planează asupra acesteia.

Un reprezentant al lui Tulsia Gabbard a declarat pentru Gabbard că aceasta „nu își amintește să se fi întâlnit sau să fi vorbit vreodată cu Fang”.

Fang a părăsit subit SUA la jumătatea lui 2015 în timpul unei investigații a FBI-ului în legătură cu activitățile sale

Axios notează că Fang a părăsit subit SUA la jumătatea lui 2015 în timpul unei investigații a FBI-ului în legătură cu activitățile sale și nu s-a întors pe teritoriul american de atunci. Departamentul de justiție nu a înaintat deocamdată vreo acuzație la adresa sa.

Povestea lui Fang arată strategia Chinei de a viza politicieni tineri sau aflați la începutul carierei cu scopul de a-i influența pe parcursul anilor după ce câștigă proeminență.

Fang avea în jur de 30 de ani când a sosit în SUA și s-a înrolat la California State University East Bay în 2011

Fang avea în jur de 30 de ani când a sosit în SUA și s-a înrolat la California State University East Bay în 2011, potrivit prietenilor și cunoștințelor acesteia. Ea s-a folosit de poziția ei de președinte a mai multor grupuri ale studenților pentru a cultiva relații cu politicieni.

A devenit o figură de bază la evenimentele politice din zona San Francisco, oferindu-se voluntară în campanii

În curând, aceasta a devenit o figură de bază la evenimentele politice din zona San Francisco, oferindu-se voluntară în campanii și ajutând la strângerea de fonduri pentru politicieni ca Swalwell și Gabbard.

Fang a început să se apropie de Swalwell când era o membră al consiliului local al Dublin City din California

Fang a început să se apropie de Swalwell când era o membră al consiliului local al Dublin City din California, dezvoltând relații apropiate cu biroul său. A ajutat la atragerea de donații și și-a plasat chiar un intern în biroul din Washington DC al politicianului. Aceasta și-a extins rețeaua la nivel național prin participarea la conferințe pentru primari, potrivit surselor Axios

Un oficial al serviciilor de informații americane a relatat că Fang a avut relații romantice sau sexuale cu cel puțin doi primari

un oficial al serviciilor de informații americane și un fost oficial ales au relatat că Fang a avut relații romantice sau sexuale cu cel puțin doi primari din orașe ale Vestului Mijlociu al SUA (Midwest) fără să-i identifice însă pe cei doi. Gilbert Wong, fost primar al orașului Cupertino din California, afirmă că unul din cei doi primari era un bărbat mai în vârstă „dintr-un orași obscur” care se referea la Fang drept „prietena” sa în conversații.

Întâlnire cu caracter sexual între Fang și un primar din Ohio, surprinsă de FBI

O întâlnire cu caracter sexual între Fang și un primar din Ohio a fost surprinsă de FBI în timpul unei operațiuni de filaj. Femeia a atras atenția serviciilor americane de contrainformații în timp ce acestea investigau o altă persoană suspectată de spionaj în favoarea chinei, potrivit unui oficial din comunitatea de contrainformații

În 2015 oficialii de informații americani au început să îi avertizeze pe politicienii de care femeia încerca să se apropie

Fang a fost pusă sub supraveghere de FBI iar în 2015 oficialii de informații americani au început să îi avertizeze pe politicienii de care femeia încerca să se apropie.

La mijlocul lui 2015 Fang a părăsit subit SUA și s-a întors în China

La mijlocul lui 2015 Fang a părăsit subit SUA și s-a întors în China, surprinzând numeroasele sale contacte din sfera politică a zonei San Francisco. Aceasta nu s-a întors în SUA de atunci

Oficialii americani nu cred că Fang a primit sau transmis mai departe informații secrete, însă un înalt oficial din comunitatea de informații a declarat că dosarul este important „deoarece unele persoane foarte, foarte delicate au fost prinse” în rețeaua de informații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS