17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAmenzi și un dosar penal în ziua de votare

Amenzi și un dosar penal în ziua de votare

Poliţiştii doljeni au aplicat, duminică, mai multe sancțiuni pentru fapte comise în legătură cu procesul electoral. Tot duminică, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru tentativă la violarea confidențialității votului. În acest dosar este cercetat membrul unei secții de votare din Mârșani, care ar fi însemnat mai multe buletine de vot.

Primele sancțiuni au fost aplicate de oamenii legii duminică dimineața. Un bărbat din Pleșoi a primit o amendă de 4.000 de lei pentru că a sunat nejustificat la 112.

Astfel, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Pleşoi, care a reclamat că preşedintele secţiei de votare din localitate a semnat pe listă, în locul lui. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele sesizate de bărbatul de 50 de ani nu se confirmă. Bărbatul a fost amendat cu 4.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului 112.

Candidat amendat cu 4.500 de lei

Tot duminică, un bărbat din Craiova a fost sancționat pentru că ar fi îndemnat alegătorii să îl voteze după încheierea campaniei electorale.

”Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o reţea de socializare, unul dintre candidaţii la aceste alegeri, a postat un mesaj prin care îndemna alegătorii să îl voteze. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au aplicat o amendă în cuantum de 4.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia”, au explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Tot în Craiova, o persoană a fost surprinsă în timp ce și-a fotografiat buletinul de vot. Persoana în cauză a primit un avertisment.

Amendați pentru influențarea alegătorilor

Duminică după-amiază, polițiștii Secției Poliție Breasta au fost sesizați prin 112 despre faptul că, în apropiere unei secții de votare din comuna Botoșești-Paia, se află doi reprezentanți ai primăriei care influențează alegătorii.
Polițiștii au identificați doi bărbați de 56 și 66 de ani, din Botoșești-Paia. Aceștia au fost sancționați cu câte 1.500 de lei.
Un alt incisdent a avut loc în Calafat. Un bărbat a fost sancționat cu avertisment după ce a sunat nejustificat la 112.

”Poliţia Municipiului Calafat a fost sesizată de un bărbat de 52 de ani, cu privire la faptul că se află în fața unei secții de votare şi nu i se permite să-şi exercite dreptul de vot.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că cel în cauză are domiciliul în județul Giurgiu. Acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment pentru apelarea nejustificată a numărului unic de urgență 112”, au precizat polițiștii doljeni.

Cu avertisment a fost sancționat și un bărbat de 46 de ani, din comuna Perișor. Acesta ar fi adresat cuvinte jignitoare unei femei 61 de ani.

Dosar penal pentru tentativă la violarea confidențialității votului

Tot duminică, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru tentativă la violarea confidențialității votului. Polițiștii doljeni spun că în acest dosar este cercetat un bărbat de 58 de ani. Acesta era membru al unei secții de votare din Mârșani.

”Polițiști din cadrul Secției 12 Poliție Daneți au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 58 de ani, membru al unei secții de votare din Mârșani, a efectuat unele însemne pe patru buletine de vot pe care le-a înmânat apoi la doi alegători.
Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativă la violarea confidențialității votului”, si mai precizat oamenii legii.

Într-un alt caz, un bărbat din Mischii a fost amendat cu 2.000 de lei după ce a făcut scandal într-o secție de votare. Polițiștii au fost sesizați de președintele secției, care a explicat că bărbatul era recalcitrant și refuza să părăsească incinta secției, deși i se explicase că nu este înscris pe listele electorale de la aceea secție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS