4.5 C
Craiova
joi, 28 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Craiovean judecat pentru ultraj, ținut în arest la domiciliu

Craiovean judecat pentru ultraj, ținut în arest la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să menţină măsura arestului la domiciliu faţă de un craiovean acuzat că a condus fără permis şi a lovit cu mașina un polițist care încerca să-l tragă pe dreapta. Fapta a fost comisă de inculpat în ianuarie 2018, pe când avea 16 ani. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie 2018. În iunie, același an, a fost plasat în arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost prelungită de instanțe până în prezent.

Potrivit anchetatorilor, pe 21 ianuarie 2018, pe când avea 16 ani, inculpatul a luat din casă cheile mașinii tatălui său și a plecat către domiciliul unui prieten. Procurorii doljeni au stabilit că inculpatul a luat mașina fără știrea tatălui său.

Pe drum, pe strada Bucura din Craiova, minorul a întâlnit un echipaj de poliție din cadrul Secției 2. Oamenii legii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, însă minorul a refuzat să oprească. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii.

„Ştiind că nu posedă permis de conducere, inculpatul a ignorat semnalul făcut de către echipajul de poliţie şi şi-a continuat deplasarea. În această împrejurare, agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului marca Opel Zafira, care a refuzat să oprească“, au reținut anchetatorii.

Polițist lovit cu mașina, pe strada Nanterre

Ulterior, oamenii legii au cerut ajutorul colegilor de la Secția 3 pentru a opri șoferul fugar.
Procurorii doljeni spun că, atunci când a încercat să blocheze în trafic mașina condusă de minorul de 16 ani, unul dintre polițiști a fost lovit de acesta.

„Ajungând pe strada Nanterre din Craiova, agenţii au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje. Un agent a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul în care s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agent, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu“, au precizat procurorii doljeni.
În final, mașina condusă de minor a fost blocată într-o parcare de pe strada Spaniei.

Minor judecat pentru ultraj și conducere fără permis

Minorul de 16 ani a fost arestat preventiv pe 22 ianuarie 2018, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Pe 9 februarie, același an, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, raportată la tentativă de omor calificat, dar și pentru conducere fără permis. Pe 12 iunie, același an, inculpatul a fost plasat în arest la domiciliu. De atunci, instanțele au tot prelungit măsura preventivă luată față de inculpat.

Craiovean judecat pentru ultraj, în arest la domiciliu

Joi, pe 3 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menținerea arestului la domiciliu față de inculpat. Hotărârea instanței poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Dosarul de ultraj se află pe rolul Tribunalului Dolj. Tot joi, instanța a dispus amânarea cauzei pentru data de 14 ianuarie 2021. Motivul este lipsa unui raport de expertiză judiciară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FC Argeş / CCA a anunţat...

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat brigada care va...

ȘTIRI GdS

Percheziţii la doi tineri acuzaţi că au tăiat anvelopele...

Poliţiştii doljeni au descins, astăzi, la domiciliile unor tineri din Filiaşi, cercetaţi pentru comiterea a două infracţiuni de distrugere. Este vorba de doi tineri de 26 şi 27 de ani, care sunt acuzaţi că au tăiat anvelopele a două autoturisme. O altă percheziţie a fost făcută la domiciliul unui bărbat cu maşina căruia s-au deplasat cei doi suspecţi.

Șeful singurului centru de vaccinare din Rădăuți, amendat pentru...

Medicul coordonator al unicului centru de vaccinare din Rădăuți a fost amendat cu 5.000 de lei după ce a vaccinat preferențial 563 de persoane,...

Accident grav la ieșire din Alexandria. Trei persoane, grav...

Trei persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, în urma unui accident rutier produs astăzi la amiază, pe DN 52,...
00:00:24

Bani falși găsiți de DIICOT în locuințele mai multor...

Procurorii DIICOT-S.T. Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba. Procurorii...

A predat poliţiştilor un portofel găsit pe o stradă...

Un tânăr de 29 de ani, din Calafat, a dus la poliţie un portofel pe care l-a găsit pe o stradă din localitate. Portofelul conţinea 100 de euro, 280 de lei, carduri bancare şi documente. În ultima perioadă, mai multe persoane din Calafat au dus la poliţie portofele găsite pe stradă.

Mai multe biserici din Irlanda, jefuite de un român

Un bărbat de 55 de ani din România a fost acuzat de furt în Irlanda după ce a jefuit cutia milei din mai multe...