10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO femeie din Suedia, arestată sub suspiciunea că şi-a ţinut fiul închis în casă aproape 30 de ani

O femeie din Suedia, arestată sub suspiciunea că şi-a ţinut fiul închis în casă aproape 30 de ani

Autorităţile suedeze au anunţat astăzi arestarea unei femei septuagenare. Aceasta este suspectată că şi-a ţinut fiul închis în casă timp de 28 de ani. Potrivit presei suedeze, acesta a fost descoperit într-un apartament, situat la periferia Stockholmului, cu plăgi infectate, subnutrit şi cu dantura afectată, potrivit AFP.

„Mama este suspectată de privare de libertate şi de vătămare corporală”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ola Osterling.

Fiul, în vârstă de 41 de ani „a stat închis foarte mult timp” în apartamentul familiei, situat în Haninge, o suburbie a capitalei Stockholm, a precizat el.

„Alerta a fost dată de o persoană din familie, după ce l-a văzut pe fiu”

Potrivit presei suedeze, femeia l-a ţinut închis timp de 28 de ani după ce l-a retras de la şcoală când avea 12 ani.

„Alerta a fost dată de o persoană din familie, după ce l-a văzut pe fiu”, a confirmat procuratura într-un comunicat. Bărbatul avea răni infectate la picioare, abia putea merge sau vorbi şi nu mai avea dinţi.

Poliţia nu a confirmat aceste detalii, însă a precizat că fiul femeii a fost spitalizat.

„Erau urină, murdărie şi praf. Mirosea a stricat (…) Nimeni nu mai făcuse curăţenie de ani de zile”, potrivit persoanei care a făcut descoperirea, citată anonim de Expressen.

„Sunt şocată, am inima frântă, dar în acelaşi timp mă simt uşurată. Aştept această zi de 20 de ani pentru că mi-am dat seama că ea îi controlează în totalitate viaţa, însă nu mi-am imaginat niciodată aşa ceva”, a spus ea.

„Sunt recunoscătoare că a primit ajutor şi că va supravieţui”, a afirmat ea despre fiul femeii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS