14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO româncă, arestată, după ce a torturat și sufocat un bătrân

O româncă, arestată, după ce a torturat și sufocat un bătrân

Dana Mihaela Nicoleta Chiță, în vârstă de 26 de ani, este acuzată că l-ar fi torturat și ucis pe Michelangelo Marchese, în vârstă de 89 de ani, în Palma di Montechiaro, provincia Agrigento, Italia.

Românca lucra ca “badantă”, iar autoritățile italiene susţin că crima a avut loc în scop de jaf.

Michelangelo Marchese a fost găsit mort în locuința lui, pe 11 iulie, chiar de către fiul acestuia. Bătrânul fusese legat de mâini și de picioare și avea gura astupată, legiștii stabilind cauza morții ca fiind sufocarea, potrivit publicației Rotalianul.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță a fost arestată joi, 19 noiembrie 2020.

Polițiștii au ajuns la ea după investigații care au durat mai multe luni.

Vecinii bătrânului văzuseră „o femeie slabă cu păr negru care, în ultimele zile, frecventa casa bătrânului.” S-a dovedit apoi că pensionarul angajase, cu numai o zi înainte să fie găsit mort, o îngrijitoare, dar aceasta a dispărut după deces.

„Acest indiciu, împreună cu amprentele găsite pe alocuri pe mobilier și examinate de Departamentul de Investigații Științifice din Messina, s-au constituit în probe importante”, au declarat carabinierii din Agrigento.

Mai mult, mașina bătrânului dispăruse după moartea acestuia și a fost găsită la un individ din Canicattì. Interogat de polițiști, acesta a declarat că o româncă îl contactase și i-a cerut să ducă mașina la demontat, dar el nu a făcut asta și a păstrat mașina.

Anchetatorii au reușit astfel să identifice femeia în persoana unei tinere românce originară din Turda. Femeia are antecedente penale în Italia și România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS