12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO femeie găsită căzută în casă şi declarată moartă de un poliţist a "înviat" în timp ce era aşezată în sicriu

O femeie găsită căzută în casă şi declarată moartă de un poliţist a „înviat” în timp ce era aşezată în sicriu

O bătrână din Bihor a fost declarată decedată de polițistul din localitatea în care trăia, deși era doar leșinată în casă, în stare avansată de hipotermie.

Vecinii femeii în vârstă de 76 de ani au anunțat poliția din sat joi, după ce nu o mai văzuseră de câteva zile, conform ebihoreanul.ro.

Polițistul s-a prezentat la locuința femeii din comuna Beznea, a găsit-o leșinată pe jos, i-a verificat pulsul și a ajuns la concluzia că bătrâna a murit. Acesta a sunat medicul, precum și familia bătrânei, pentru a veni să o înmormânteze, apoi a plecat din casă.

Medicul nu a mai ajuns joi, așa că femeia a rămas întinsă pe jos în locuința neîncălzită până vineri, când rudele ei au ajuns să se ocupe de înmormântare.

În momentul când rudele au ridicat-o pentru a o așeza în sicriu, femeia, cunoscută cu probleme medicale, a început să se miște și să dea din mâini. Șocați, cei prezenți au chemat ambulanța, care a preluat-o pe femeie în stare gravă de hipotermie şi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, pentru îngrijiri medicale.

„Pacienta a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă, doar cu o mască de oxigen. Dacă se va simţi bine va fi transferată pe o secţie”, a declarat duminică dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Cât despre poliţist, acesta nu a oferit până acum vreo explicaţie coerentă pentru cele întâmplate, dar va fi cercetat pentru fapta sa.

Solicitată pentru a lămuri circumstanţele macabrului incident, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Ioana Lascău, a anunţat că „s-a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu”, în care, deocamdată, nu s-au formulat acuzaţii faţă de vreo persoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS