2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Cetățeni marocani și libieni, ascunși pe șasiul unor autovehicule, depistaţi la P.T.F. Calafat

Cetățeni marocani și libieni, ascunși pe șasiul unor autovehicule, depistaţi la P.T.F. Calafat

-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, ascunși pe șasiul semiremorcii unui autocamion, înmatriculat în Polonia, doi cetățeni marocani ce intenţionau să intre ilegal în România. De asemenea, în același punct de frontieră, au mai fost depistate alte trei persoane, cetățeni libieni, ascunse pe șasiul unui autovehicul încărcat cu piese de mobilier.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru Polonia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări amănunțite asupra mijlocului de transport. În urma acestora, au fost descoperite ascunse, pe compartimentul de depozitare unelte, amplasat pe șasiul semiremorcii, două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin. Acestea nu posedau documente de identitate, declarând că sunt cetățeni marocani.

La cercetări, cetățenii marocani au declarat că s-au urcat pe șasiu în Bulgaria, cu intenția de a ajunge în Germania, fără ca șoferul autocamionului să știe acest lucru.

Libienii erau într-un camion cu mobilă

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, în data de 20.11.2020 s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, un cetăţean român, care transporta piese de mobilier, din Turcia pentru Germania.

Și în acest caz, cu ocazia verificărilor amănunțite, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pe compartimentul de depozitare unelte, amplasat pe șasiul semiremorcii autocamionului, erau ascunși trei cetățeni libieni, un bărbat și două femei, care intenționau să ajungă în Germania.

În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de “trafic cu migranți”, respectiv  “tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

De asemenea, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor respective, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferul  polonez şi cei cinci cetățeni marocani și libieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

ȘTIRI GdS

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se pare că nu i-a afectat prea mult pe voleibaliștii Craiovei. Trupa lui Dan Pascu a...

Haţegan va arbitra partida Şahtior Doneţk – Real Madrid,...

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Şahtior Doneţk şi Real Madrid, care va avea loc marţi, de la ora 19.55, pe...

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.