5.3 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUn băiat a sunat la 112 susținând că a răpit un copil și cerând răscumpărare 12.000 de lei

Un băiat a sunat la 112 susținând că a răpit un copil și cerând răscumpărare 12.000 de lei

Un băiat de 13 ani din Brăila a sunat luni seară de mai multe ori la 112 susținând că a răpit un copil şi a cerut o răscumpărare de 12.000 de lei, scrie agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IJP) Brăila, poliţiştii au fost sesizaţi în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunţa că ar fi răpit un copil de 14 ani.

„Acesta solicita să i se înmâneze suma de 12.000 de lei în schimbul vieţii presupusei victime. Alertaţi, poliţiştii au început investigaţiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. În ciuda indicaţiilor greşite furnizate de către apelant, poliţiştii au reuşit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoştinţe, de pe raza judeţului Brăila. Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra sa fiind găsit şi telefonul de pe care a efectuat apelurile. Împreună cu acesta se afla şi presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani”, arată IPJ.

Părinţii copilului care a sunat la 112 au fost amendaţi cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă şi cu 100 lei pentru nesupravegherea minorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Parchetul ucrainean îi cere lui Poroşenko o cauţiune de...

Parchetul ucrainean a cerut luni unui tribunal să-l plaseze...

ȘTIRI GdS