16.7 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentBoris Johnson anunţă carantină naţională pentru patru săptămâni

Boris Johnson anunţă carantină naţională pentru patru săptămâni

Regatul Unit va intra în carantină începând de joi până pe 2 decembrie, a anunţat premierul britanic Boris Johnson.
Boris Johnson a prezentat planul Guvernului pentru a restrânge epidemia de Covid-19 care presupune reintrarea Marii Britanii într-o carantină naţională de patru săptămâni. Consilierii săi au averizat că este singura modalitate prin care se poate salva sezonul de Crăciun.

Oamenii de ştiinţă din comitetul pentru gestionarea coronavirusului au prezentat sâmbătă cifre sumbre care arată că Covid-19 se răspândeşte „semnificativ” mai repede decât previziunea lor iniţială, notează Mediafax.


Premierul Boris Johnson a ţinut un discurs, sâmbătă seara, în care a anunţat reintrarea Marii Britanii în carantină, după ce ţara a trecut de un milion de cazuri Covid-19.
Johnson a subliniat care sunt măsurile despre care spune că vor dura până la începutul lunii decembrie (2 decembrie).
Barurile, pub-urile şi restaurantele se închid, în schimb takeaway-urile vor rămâne deschise. Magazinele esenţiale vor rămâne deschise, astfel încât „nu este nevoie de provizii”, iar locurile de muncă ar trebui să rămână deschise acolo unde oamenii nu pot lucra de acasă.

Spre deosebire de prima carantină naţională, şcolilor, colegiilor şi universităţilor li se va permite să rămână deschise.
„Nu putem lăsa acest virus să afecteze viitorul copiilor noştri, mai mult decât a făcut-o deja”, spune Johnson. El i-a îndeamnat pe părinţi să-şi trimită în continuare copiii la şcoală.
Premierul a enumerat câteva dintre excepţiile pentru care oamenii îşi pot părăsi casele: pentru educaţie, pentru muncă, pentru exerciţii fizice în aer liber, din motive medicale, pentru a cumpăra alimente şi produse esenţiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS