12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAmenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie

Oamenii legii au aplicat 233 de amenzi persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Valoarea totală a amenzilor este de 30.000 lei.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că la acţiuni au participat aproximativ 450 de poliţişti şi jandarmi.

„În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 450 de forţe de ordine. Astfel, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 150 de locaţii de interes, 300 de mijloace de transport precum si 14 microbuze transport școlar, fiind legitimate totodata peste 4.300 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei. Dintre acestea, 233 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă”, au precizat poliţiştii doljeni.

Masca este obligatorie în spaţii deschise în două oraşe şi 10 comune

Potrivit oamenilor legii, în mai multe localităţi din Dolj masca este obligatorie în toate spaţiile deschise.

„Având în vedere faptul că în Municipiul Craiova, orașul Bechet și comunele Cârcea, Breasta, Gogoșu, Malu Mare, Dioști, Ișalnița, Afumați, Cetate, Ghindeni și Șimnicu de Sus s-a instituit obligația de a purta masca astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, în cadrul acțiunilor desfășurate, forțele de ordine vor verifica și aceste aspecte.

Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și se sancţionează cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei”, au mai precizat oamenii legii.

Aceştia din urmă reamintesc faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă în acestă perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS