12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul poliţist Eugen Stan, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

Fostul poliţist Eugen Stan, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

Fostul poliţist Eugen Stan, acuzat de mai multe agresiuni sexuale, a fost codamnat definitiv de Curtea de Apel București la 20 de ani de închisoare, transmite digi24.

Judecătorii au majorat cu un an pedeapsa primită de Eugen Stan la instanța inferioară.

Ancheta în acest caz a pornit de la plângerea făcută de părinții a doi copii – de 5 şi 9 ani din Sectorul 6 al Capitalei, agresaţi sexual în liftul unui bloc.

Apoi, anchetatorii au verificat mai multe dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor.

Procurorii Parchetului General au precizat în 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, că fostul poliţist ar fi agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani.

Acuzaţiile anterioare, ignorate de IGPR

La acel moment, în 2018, opinia publică a reacţionat şi a ridicat semne de întrebare vizavi de modul în care Poliţia Română îşi gestionează resursa umană având în vedere că asupra lui Stan au mai fost lansate astfel de acuzaţii fără ca cineva să ia o măsură. Drept urmare, la nivelul MAI s-a luat decizia ca la IGPR să fie efectuată o anchetă.

La scurt timp, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi fostul inspector general, Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI). La acel moment, Despescu a fost demis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS