5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAtacatorul din Nisa este un tunisian de 21 de ani

Atacatorul din Nisa este un tunisian de 21 de ani

Un tânăr tunisian de 21 de ani este cel care a ucis ieri trei persoane, dintre care pe una decapitat-o în catedrala Nortre Dame din Nisa.

Agresorul și-a atacat victimele, două femei și paznicul lăcașului de cult, la slujba de dimineață.

Atacul a avut loc joi, cu puţin timp înainte de ora 9 dimineaţa. Individul a pătruns nestingherit in biserică şi a înjunghiat mai multe persoane. O femeie si paznicul lăcașului au murit pe loc. O altă femeie, cu gâtul tăiat, a reușit să se refugieze afară, dar ș-a dat ultima suflare în scurt timp.

Potrivit presei franceze, atacatorul era deghizat, avea un Coran cu el şi a strigat în mod repetat “Allah e mare”! Un localnic, martor la scena terifiantă, a anunţat autorităţile. Ucigașul a ajuns în Franța de curând, prin Italia. Individul a fost verificat de autoritățile italiene, care i-au dat 7 zile să părăsească țara. Nu l-au deportat pe loc pentru că nu avea antecedente penale și nici nu era trecut pe lista cu potenţiali teroriști. Motivația atacului este însă una religioasă, cred anchetatorii francezi. Rănit grav, individul a ajuns la spital în stare critică.

La lăsarea serii, zeci de francezi s-au adunat în faţa basilicii Notre Dame din Nisa, pentru a aduce un omagiu celor trei victime Oamenii au aprins lumânări şi au lăsat flori în faţa lăcaşului de cult, în timp ce criminaliştii încă luau probe din zonă.

Autorităţile din Franța au ridicat alerta antiteroristă la nivelul maxim. Numărul militarilor care protejează obiective civile va fi dublat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS