24.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPolonezii au protestat în biserici și pe străzi împotriva interdicției avortului

Polonezii au protestat în biserici și pe străzi împotriva interdicției avortului

-

Mii de oameni au blocat luni seară străzile din capitala Varşovia şi din alte oraşe poloneze, în semn de protest faţă de o decizie care interzice aproape complet avorturile. Activistele pentru drepturile femeii, furioase după înăsprirea legii poloneze deja restrictive privind avortul, au organizat proteste în afara și în interiorul bisericilor. Ele au fost acuzate de comportament „barbar”, potrivit apnews.com.

Manifestanţii, în mare parte femei, au ocupat mai multe intersecţii importante din Varşovia şi Cracovia, au aprins torţe şi fumigene şi au cerut guvernului de dreapta să demisioneze.

A fost a cincea zi de proteste, după ce Curtea Constituţională de la Varşovia a decis că e neconstituţională oprirea unei sarcini atunci când fătul suferă de boli congenitale.

În cazul în care va intra în vigoare, hotărârea va interzice aproape complet avorturile în Polonia.

În aceste circumstanţe, rămâne permisă întreruperea unei sarcini doar atunci când este rezultatul unui incest sau a unui viol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Femeia care cerea şpăgi pentru angajări la DGASPC Dolj,...

Tribunalul Dolj a fixat primul termen de judecată în dosarul în care o femeie este acuzată că ar fi primit şpăgi de zeci de mii de euro, în schimbul promisiunii că va angaja mai multe persoane în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Dolj. Potrivit anchetatorilor, inculpata a primit de la 23 de persoane, în total, sumele de 84.500 de euro şi 10.000 de lei.

ȘTIRI GdS