8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţiştii au dat amenzi în Târgul de săptămână Făcăi

Poliţiştii au dat amenzi în Târgul de săptămână Făcăi

Poliţiştii doljeni au descins în această dimineață, în Târgul de săptămână Făcăi. Oamenii legii au sancţionat mai multe persoane care nu au respectat măsurile individuale de protecţie. Valoarea totală a amenzilor este de 3.000 de lei.

Potrivit IPJ Dolj, la acţiune au participat şi jandarmii Grupării Mobile Vraiova.

„Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au desfășurat o acțiune în Târgul de săptămână Făcăi şi în zona adiacentă acestuia, pentru a se asigura ca sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat 14 persoane care nu au respectat prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, fiind astfel aplicate 14 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare de 3.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie”, au explicat oamenii legii.

Amenda este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei

Potrivit oamenilor legii, nerespectarea masurilor individuale de protecție se sancţionează cu amendă. Limitele amenzilor sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Poliţiştii doljeni recomandă păstrarea distenţei fizice, dar şi purtarea măştii de protecţie.

„Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS