-2 C
Craiova
miercuri, 25 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Poliţiştii au dat amenzi în Târgul de săptămână Făcăi

Poliţiştii au dat amenzi în Târgul de săptămână Făcăi

Poliţiştii doljeni au descins în această dimineață, în Târgul de săptămână Făcăi. Oamenii legii au sancţionat mai multe persoane care nu au respectat măsurile individuale de protecţie. Valoarea totală a amenzilor este de 3.000 de lei.

Potrivit IPJ Dolj, la acţiune au participat şi jandarmii Grupării Mobile Vraiova.

„Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au desfășurat o acțiune în Târgul de săptămână Făcăi şi în zona adiacentă acestuia, pentru a se asigura ca sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au depistat 14 persoane care nu au respectat prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, fiind astfel aplicate 14 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare de 3.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie”, au explicat oamenii legii.

Amenda este cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei

Potrivit oamenilor legii, nerespectarea masurilor individuale de protecție se sancţionează cu amendă. Limitele amenzilor sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Poliţiştii doljeni recomandă păstrarea distenţei fizice, dar şi purtarea măştii de protecţie.

„Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Groapa de gunoi a Craiovei, plină ochi

În condițiile în care celula șase -...

ȘTIRI GdS

Groapa de gunoi a Craiovei, plină ochi

În condițiile în care celula șase - C6- este încărcată până la refuz cu deșeuri, Depozitul de la Mofleni așteaptă de la...

Polițist înțepat cu un cuțit, în Fața Luncii

Un polițist a fost înțepat cu un cuțit în mână în urma unui scandal între două familii care locuiesc în cartierul Fața Luncii din Craiova. Incidentul a avut loc luni, în jurul prânzului. În urma scandalului, un bărbat a fost lovit în cap și transportat la spital. Bărbatul care l-a înhunghiat pe polițist a fost reținut pentru ultraj.

Neregulile constatate de DSP la SJU Craiova dau peste...

În plină criză a locurilor de la terapie intensivă, Direcția de Sănătate Publică Dolj forțează Spitalul Județean de Urgență din Craiova să...

Probele Covid-19, cărate cu lada pentru răcit bere şi...

Personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj (SJU Gorj) folosește pentru transportul probelor recoltate de la suspecții Covid-19 o ladă frigorifică...

Schimbări de funcții la Consiliul Județean Dolj

Ședința fulger de la Consiliul Județean Dolj s-a desfășurat în sistem on-line.
00:00:00

Iohannis: ”PSD e principalul vinovat pentru acest dezastru”

Iohannis a anunțat luni, după o întâlnire cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema "Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate...