-2 C
Craiova
miercuri, 25 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Percheziţii la o farmacie din Capitală, într-un caz de comercializare ilegală de medicamente stupefiante

Percheziţii la o farmacie din Capitală, într-un caz de comercializare ilegală de medicamente stupefiante

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate au descins, astăzi, la 23 de locaţii din 13 judeţe şi la o farmacie din Bucureşti. Mai multe persoane au fost suspectate că au cumpărat ilegal medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, ce necesită în mod legal prescripţie medicală special, potrivit Agerpres.

Au fost efectuate percheziţii în judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi la o farmacie din Bucureşti, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope

În cadrul activităţilor, au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc (cocaină), canabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de canabis (opt plante).

Una dintre percheziţii, efectuată la o farmacie din Bucureşti

Una dintre percheziţii a fost efectuată la o farmacie din Bucureşti. Au fost ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, înscrisuri şi date informatice privind gestiunea acestor medicamente.

Suspecţii au comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România

Anchetatorii susţin că, în perioada 2019-2020, suspecţii au comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România, la preţuri semnificativ mai mari decât preţurile maximale de vânzare cu amănuntul, stabilite prin dispoziţiile legale.

S-a constatat faptul că lider al grupării infracţionale este o femeie

În cauză s-a constatat faptul că lider al grupării infracţionale este o femeie. Aceasta a condus această activitate cu ajutorul a patru membri de familie, respectiv doi fii ai acesteia şi două nurori.
Ca mod de operare, s-a stabilit faptul că suspecţii au deţinut mai multe pagini pe o reţea de socializare. Fiecare pagină avea denumirea unui medicament.

Printre medicamentele comercializate de către suspecţi au fost identificate şi droguri de mare risc, respectiv codeină, un drog susceptibil de a crea senzaţii halucinogene, dar şi multe efecte negative asupra organismului.

Medicamentele erau livrate printr-o societate comercială cu sediul social în Bucureşti, societate ce deţine un contract de livrare încheiat cu o firmă de curierat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Grupare de traficanți de persoane, destructurată cu ajutorul Eurojust

Procurorii DIICOT anunță destructurarea unei grupări infracționale speclaizate în traficul de persoane. Potrivit anchetatorilor, mai multe victime au fost traficate în Finlanda, în scopul practicării prostituției.

ȘTIRI GdS

Grupare de traficanți de persoane, destructurată cu ajutorul Eurojust

Procurorii DIICOT anunță destructurarea unei grupări infracționale speclaizate în traficul de persoane. Potrivit anchetatorilor, mai multe victime au fost traficate în Finlanda, în scopul practicării prostituției.

Polițist înțepat cu un cuțit, în Fața Luncii

Un polițist a fost înțepat cu un cuțit în mână în urma unui scandal între două familii care locuiesc în cartierul Fața Luncii din Craiova. Incidentul a avut loc luni, în jurul prânzului. În urma scandalului, un bărbat a fost lovit în cap și transportat la spital. Bărbatul care l-a înhunghiat pe polițist a fost reținut pentru ultraj.

Un bărbat a fost găsit mort într-un parc de...

Christophe Dominici, fostul component al naţionalei de rugby a Franţei, a fost găsit mort, marţi, în parcul Saint-Cloud, lângă Paris, scrie AFP...

Mii de haine contrafăcute şi măşti de protecție, confiscate...

Peste 2.700 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute și 3.000 de măști de protecție inscripționate „FPR2” au fost confiscate astăzi de polițiști, care...

Scafandru englez înecat în Dunăre, la Turnu Măgurele

Un scafandru și atlet englez s-a înecat în Dunăre, În România. Atletul de 21 de ani a încercat să treacă fluviul înot,...

O fetiță sub un an, printre pacienții cu COVID-19...

Printre cele 196 de persoane cu COVID-19 al căror deces a fost raportat în ultimele 24 de ore în România se numără...