27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Un inginer silvic și un pădurar, control judicar pentru infracțiuni la regimul silvic

Gorj: Un inginer silvic și un pădurar, control judicar pentru infracțiuni la regimul silvic

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând de astăzi,  cu privire la două persoane, inculpate pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul silvic.

Inculpatul G.I.C. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de material lemnos în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals intelectual în formă continuată.

Inculpatul G.I.C., în perioada ianuarie 2019 şi până în prezent, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de inginer silvic în cadrul Ocolului silvic de regim privat P.M., folosind o autoutilitară, a desfăşurat acte de transport şi comerţ cu material lemnos (657 transporturi) exploatat din partizii silvici aflaţi în districtul regional pe care îl gestiona, activităţi incompatibile cu statutul personalului silvic. A comercializat în perioada menţionată un volum total de 1276,7 mc, cu valoarea de 574.515 de lei, ascunzând sursa impozabilă prin falsificarea avizelor de însoţire a transporturilor, în sensul că a consemnat în mod necorespunzător adevărului identitatea destinatarului, sustrăgându-se în felul acesta de la plata impozitelor şi taxelor aferente, aducând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 140.008 de lei.

De asemenea, se reţine că acelaşi inculpat, în perioada august – septembrie 2020 a sustras cantităţi de material lemnos din şapte partizi silvici de pe raza comunelor Aninoasa şi Săuleşti, jud. Gorj, constituiţi în districtul său (cel puţin 30 mc de material lemnos), pe care le-a transportat cu autoutilitara sa cu nr. de înmatriculare GJ…. (15 transporturi ilegale, fără aviz de însoţire sau folosind de mai multe ori acelaşi aviz de însoţire) şi le-a comercializat către diverşi cumpărători ce locuiesc pe raza comunelor menţionate.  

Pădurar acuzat de evaziune fiscală

Inculpatul C.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals intelectual în formă continuată.

Se reţine de procuror că inculpatul C.I., în perioada ianuarie 2019 şi până în prezent, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de pădurar în cadrul Ocolului silvic de regim privat P.M. şi de administrator de fapt al SC ZOLICON 92 FOREST SRL, folosind o autoutilitară, a desfăşurat acte de transport şi comerţ cu material lemnos, comercializând din partizii silvici constituiţi în cantonul pe care îl avea în gestiune, activităţi care sunt incompatibile cu statutul personalului silvic, a comercializat în perioada menţionată un volum total de 250 mc (66 transporturi de material lemnos), cu valoarea de 112.315 de lei, ascunzând sursa impozabilă prin falsificarea avizelor de însoţire a transporturilor, în sensul că a consemnat în mod necorespunzător adevărului identitatea destinatarului, sustrăgându-se în felul acesta de la plata impozitelor şi taxelor aferente, aducând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 27.371 de lei.

Cei doi au fost reţinuţi preventiv în cauză pentru 24 de ore, prin ordonanţele procurorului din data de 21.10.2020.

În această cauză, care este una complexă, au fost efectuate de către organele de anchetă în perioada anterioară un număr de 9 percheziţii domiciliare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS