5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSofer de tir român vinovat de uciderea a două tinere

Sofer de tir român vinovat de uciderea a două tinere

Justiţia austriacă a confirmat verdictul de vinovăţie pentru un şofer de camion român, pronunţat în iunie, pentru asasinarea şi violarea post-mortem a unei studente franceze în Austria în 2014. Tânăra student de origine franceză, Lucile Klobut, a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014 pe malul râului Inn la Kufstein, o localitate în Tirol (vestul Austriei). Tânăra, de 20 de ani, originară din regiunea Lyon, se afla în Austria la studii, beneficiind de o bursă Erasmus.

La momentul descoperirii cadavrului, în urma cercetărilor, anchetatorii austrieci au tras concluzia că ea a fost victima unei agresiuni, în urmă cu o seară. Polițiștii au stabilit că tânăra era în drum spre o prietenă când a fost atacată și a fost lovită cu o bară de fier în cap, de mai multe ori. Loviturile au fost atât de violente, încât i-au produs moartea.

ADN-ul românului găsit la locul ambelor crime

Ulterior, în cadrul anchetei, poliţiştii au făcut legătura, datorită ADN-ului şi unor similitudini în modul de operare, între acest omor şi un altul, comis în noiembrie 2016, al cărui victimă a fost o tânără de 27 de ani, Carolin Gruber, la Endingen, în apropiere de Freiburg, în Germania. La fel ca și victima precedentă, tânăra din Germania a fost atacată în timp ce făcea jogging, violate și, mai apoi, omorâ

“Curtea Supremă a respins recursul în anulare al apărării prin decizia din 29 septembrie cu uşile închise”, a anunţat luni cea mai înaltă instanţă a Austriei într-un comunicat.

“Obiecţiile ridicate împotriva deciziei tribunalului regional din Innsbruck privind vinovăţia (persoanei condamnate) sunt nefondate. Prin urmare, verdictul (…) este definitiv″, a adăugat ea.

Juraţii austrieci au decis în unanimitate, în iunie, vinovăţia românului. Ei s-au abţinut să pronunţe o pedeapsă suplimentară pentru acest bărbat deja condamnat în 2017 la închisoare pe viaţă în Germania într-un alt dosar penal.

Cătălin Ciolpan, din Huși, în vârstă de 43 de ani, şofer de camion își execută pedeapsa într-o închisoare din Germania, unde a fost condamnat pentru că a violat și omorât o altă tânără de 27 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS