22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO mireasă cu Covid-19 a bagat 350 de nuntaşi în carantină

O mireasă cu Covid-19 a bagat 350 de nuntaşi în carantină

Mireasa care, la sfârşitul săptămânii trecute, a avut la Oradea nuntă cu peste 350 de persoane, şi în urma căreia a fost deschis un dosar penal, a fost confirmată cu noul coronavirus. Toţi participanţii trebuie să intre în carantină, scrie ebihoreanul.

Nuntaşi din două judeţe

​La nunta cu ghinion, mire a fost fiul fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, iar mireasă, o farmacistă de la Spitalul Municipal Oradea. Cei doi au făcut luni testul Covid-19, pentru că vroiau să plece în luna de miere. Mirele a ieşit negativ, dar testul miresei a fost pozitiv.

Iniţial, ea a minţit, declarând un singur contact direct, pe proaspătul soţ, dar ulterior medicul care a făcut ancheta a aflat că tânăra a avut nunta în weekeend. Mirii au fost obligaţi să prezinte lista tuturor nuntaşilor (pe care socrul mare a refuzat s-o dea poliţiei în seara nunţii). La eveniment au participat atât persoane din Bihor, cât şi din Maramureş, iar direcţiile de sănătate publică din cele două judeţe trebuie să le trimită decizii de intrare în carantină pentru 14 zile.

Darul poliţiei: dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat, marţi, începerea anchetei în dosarul penal deschis de poliţiştii orădeni care, sâmbătă seară, au găsit 356 de persoane pe terasa şi în sala de evenimente Opera Events.

Dosarul penal s-a deschis deocamdată fără suspecţi în cauză, pentru acuza de zădărnicire a combaterii bolilor, organizatorii fiind acuzaţi că nu au respectat măsurile de prevenire a Covid-19, care permit prezenţa a maximum 150 de persoane la evenimente private, 50 în spaţii închise şi 100 în spaţii deschise.

De altfel, petrecerea a şi fost oprită sâmbătă seară de poliţişti. Pentru că fostul lor şef a refuzat să le prezinte lista participanţilor, au fost obligaţi să legitimeze toate persoanele la ieşirea din incinta sălii de evenimente. Poliţiştii s-au şi sesizat din oficiu, deschizând un dosar penal în caz, iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS