11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPreşedintele Klaus Iohannis a decorat un profesor şi o şcoală românească din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat un profesor şi o şcoală românească din Ucraina

Ambasadorul României în Ucraina a înmânat astăzi decoraţiile conferite de preşedintele Klaus Iohannis unui profesor de limba şi literatura română şi unei şcoli cu predare în limba română din Ucraina, anunţă bucpress.

Preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ” în grad de Cavaler doamnei Lilia Govornean, profesor de limba şi literatura română la Şcoala nr. 17 din Cernăuţi.

Decoraţia a fost conferită în semn de deosebită apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul şi dăruirea puse, de-a lungul timpului, în slujba actului educaţional, pentru contribuţia avută la promovarea limbii şi literaturii române şi a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii şi a valorilor României.

Preşedintele României a mai conferit Ordinul „Meritul pentru învăţământ“ în grad de Ofiţer Şcolii cu predare în limba română din satul Oprişeni (director Nicolae Bodnariuc), raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi.

Decoraţia a fost conferită în semn de deosebită apreciere pentru contribuţia avută la promovarea limbii şi literaturii române şi a imaginii României peste hotare, pentru susţinerea activă a culturii şi a valorilor româneşti. 

Ceremonia de înmânare a decoraţiilor a avut loc la Consulatului General al României la Cernăuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS