20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții în Timiș și București. O companie a înregistrat fictiv în contabilitatea firmei 80.000 de contoare

Percheziții în Timiș și București. O companie a înregistrat fictiv în contabilitatea firmei 80.000 de contoare

Percheziții de amploare în Timiș și București într-un dosar de fraudă cu un prejudiciu de 40 de milioane de euro, prin înregistrarea fictivă a 80.000 de contoare. Paguba a fost produsă de fosta conducere a unei companii care produce contoare, spun anchetatorii. Dezastrul financiar a fost descoperit de actuala conducere, care a anunțat autoritățile.

Cei care au condus compania în trecut sunt suspectați de delapidare. Surse din anchetă spun că fosta directoare, împreună cu soțul ei și mai mulți angajați au înregistrat fictiv, în contabilitatea firmei, 800.000 de contoare.

Au făcută asta ca să îndeplinească criteriile de performanță și să poată justifica bonusurile mari pe care și le acordau. Conducerea companiei era preocupată să aibă o imagine bună, își plătea la timp datoriile de stat și ar fi implicat și o companie de consultanță să transmită analize financiare din care să reiasă că lucrurile sunt în regulă.

Faptele despre care vorbim s-au petrecut în perioada 2011-2016. Mai multe persoane au fost duse la sediul DIICOT din Timișoara și au calitatea de suspecți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS