0.5 C
Craiova
miercuri, 27 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Premiul Nobel pentru Pace din 2020 a fost acordat Programului Alimentar Mondial

Premiul Nobel pentru Pace din 2020 a fost acordat Programului Alimentar Mondial

Premiul Nobel pentru Pace din 2020 a fost acordat Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, a anunțat comitetul Nobel norvegian, care a subliniat că nevoia de soluții multilaterale este „mai vizibilă ca niciodată“, anunţă ilpost.

Premiul a fost obţinut de Programului Alimentar Mondial „pentru eforturile sale de combatere a foametei, pentru contribuția sa la îmbunătățirea condițiilor de pace în zonele afectate de conflicte și pentru că a contribuit la eforturile de prevenire a războiului care ei folosesc foamea ca armă“.

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat pentru prima dată în 1901 și, spre deosebire de celelalte premii Nobel, este acordat în Norvegia și nu în Suedia.

Programul Alimentar Mondial, World Food Programme în limba engleză (WFP), este o agenție ONU care lucrează pentru a promova securitatea alimentară în lume, adică pentru a se asigura că nu există populații întregi care să sufere de foame – din cauza conflictelor sau a crizelor de orice fel – și că lipsa hranei nu este folosită ca armă de război.

WFP – care este finanțat prin donații voluntare din partea guvernelor și a persoanelor fizice – susține că oferă asistență alimentară medie pentru 91,4 milioane de oameni în fiecare an.

Programul Mondial pentru Alimentație a fost fondat în 1963, în urma unei conferințe a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, mai cunoscută prin acronimul său englez, FAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

S-a scumpit modernizarea străzii Teilor

Strada Teilor din Craiova va fi modernizată cu 6,2 milioane de lei. Ea reprezintă, practic, continuarea urbană a Drumului Expres Craiova – Piteşti și face legătura cu strada Carpenului și bulevardul Decebal, via Pasajul Gârlești.

ȘTIRI GdS

Arestaţi la domiciliu pentru tâlhărie calificată

Judecătorii din Segarcea au dispus, ieri, arestarea la domiciliu a două persoane acuzate că au tâlhătit o femeie de 74 de ani, din comuna Gângiova. Este vorba de o tânără de 26 de ani, cetăţean spaniol, şi de un minor de 16 ani, din Galicea Mare.

O tânără a murit după ce s-a aruncat în...

O mamă eroină din Rusia a murit după ce s-a aruncat în fața unei mașini scăpată de sub control pentru a-și salva fiul de...

Un român a furat cu aspiratorul aproape 60.000 de...

Un român de 30 de ani a furat aproape 60.000 de euro din seiful unui supermarket din Germania cu aspiratorul. Fapta s-a petrecut în...
00:01:40

Organizator de expediții în munți înalți, trimis în judecată...

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în...

DNA cere pedepse maxime pentru Elena Udrea şi Ioana...

Pedepse de peste 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pentru Elena Udrea au fost cerute de DNA în dosarul...

Un oltean de 34 de ani, întors recent din...

Un oltean de 34 de ani, întors recent din Marea Britanie, a murit de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Bărbatul, testat pozitiv...