17.3 C
Craiova
luni, 26 septembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCulturi de canabis, descoperite de poliţiştii antidrog în Sectorul 2 al Capitalei

Culturi de canabis, descoperite de poliţiştii antidrog în Sectorul 2 al Capitalei

În trei locuinţe din Sectorul 2 al Capitalei, poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au descoperit culturi indoor de canabis. Acestea erau formate din 81 de plante. O persoană a fost reţinută în acest caz pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.

Poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat, joi, patru percheziţii la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri, potrivit unui comunicat al IGPR.

Ancheta în cauză a început în luna mai a acestui an. Din cercetări a rezultat că două persoane ar fi înfiinţat mai multe culturi de canabis, de la începutul anului. Drogurile erau ulterior comercializate de o altă persoană.

Au fost descoperite şi indisponibilizate trei culturi indoor de canabis

La imobilele percheziţionate, au fost descoperite şi indisponibilizate trei culturi indoor de canabis, formate din 81 de plante, în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, au mai fost descoperite aparatură pentru creşterea lor, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, 200 de grame de fragmente vegetale uscate, 2.900 de lei şi trei telefoane mobile.

Cinci persoane au fost conduse la sediul DIICOT în baza unor mandate de aducere. Procurorul de caz a dispus reţinerea uneia dintre ele, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, urmând a fi prezentată Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, faţă de alte două persoane, a fost dispusă cercetarea sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS